Superhyvä Pinball Arcade saa uusia flippereitä

14.07.2014 21:45 Jukka O. Kauppinen

Tämä äijjä tykkää kuulkaa flippereistä. Siksi on pirun hiano asia, että aivan tajuttoman loistava flipperisimulaattori Pinball Arcade saa oivan satsin uusia flippereitä. Ei siis pelkkiä kenttiä, vaan ihan oikeita – tai siis virtuaalisia – flippereitä.

Jokainen Pinball Arcaden ”kenttä” kun on itsenäinen simulaatio jostain oikeasta, todellisen maailman historiallisesta flipperilaitteesta. Niinpä jokainen DLC-kenttä on loikka pelihistoriaan ja sikamaisen kova kulttuuriteko.

FarSight Studiosin uusimmat luomukset ovatkin nämä:

  • Black Knight 2000 (1989)
  • WHO dunnit (1995)
  • High Speed (1986)
  • Junk Yard (1996)

Tässä vaiheessa uudet kentät ilmestyvät PlayStationeille 23.7. mutta ei hätää, kyllä ne tupsahtavat varmasti äkkiä kaikille muillekin alustoille. Kenttien hinnoittelusta ei ole vielä tietoa.

Lisäksi FarSight sai neuvoteltua erään pitkään kaivatun diilin valmiiksi. Katsokaas mitä on tulossa, jos vain fanit niin haluavat ja rahoittavat kentäntekemisen Kickstarterissa:

Lisätietoja: New Tables Coming to Pinball Arcade on PS4, PS3, PS Vita

Lisää aiheesta

Pinball Arcade (multi) 

Pinball Arcade on näet täynnä syvää, herkullista, historiallista fliputtelua. Arcaden juju on katsokaas se, että peli mallintaa todellisia pelikoneita flipperihistorian maineikkaimmasta päästä. Niitä upeimpia, muistetuimpia ja rakastetuimpia kapineita, joihin ihmiset ovat senttejään, taalojaan, markkojaan ja ehkä eurojaankin – ja innolla.

Mutta historiallisuus on pelille sekä vahvuus että rasite.

Jokaisen laitteen historiaa avataan ripauksen verran ja useamman vuosikymmenen ajalle hajautuneissa kentissä piisaa ihailtavaa. Williamsin, Ballyn, Stern Pinballin ja Gottliebin vanhat laitteet ovat aivan ihania, ja etenkin muutama kokoelman 70-luvun laite on yksinkertaisuudessaan kerta kaikkisen hurmaava. Jopa siinä määrin, että niitä pelaa jopa mieluummin kuin moderneja hifi-flippereitä.