UUSIMMAT

Supreme Commander saa jatkoa

14.11.2008 13:40 Jouni Mäki-Panula

Alkuvuodesta 2007 julkaistu Supreme Commander -reaaliaikastrategiapeli saa jatkoa. Ensimmäisen Supreme Commanderin kehittänyt Gas Powered Games ja Final Fantasy -peleistä tunnettu Square Enix ovat yhdistäneet voimansa Supreme Commander 2:n luomiseksi.

Vielä toistaiseksi on hieman epäselvää, onko Square Enix vain pelin julkaisija vai mukana myös kehitystyössä Gas Powered Gamesin kanssa. Yhtiöt puhuvat ”strategisesta yhteistyöstä.”

Joka tapauksessa yhteistyö Gas Powered Gamesin kanssa tarjoaa Square Enixille vihdoin väylän länteen. Japanilaisfirma on jo vuoden päivät puhunut levittäytymisestä Eurooppaan ja Pohjois-Amerikkaan, mutta toistaiseksi tulokset ovat olleet vähäisiä.

Mitään yksityiskohtia Supreme Commander 2:sta ei vielä julkistettu.

Yhä PC:n parhaimpiin naksustrategioihin lukeutuva Supreme Commander menestyi kaupallisesti kohtuullisesti, mutta ei ilmeisestikään tuottanut julkaisijalleen THQ:lle riittävästi kahisevaa. THQ näet käänsi selkänsä pelille yhden lisälevyn julkaisun jälkeen, eikä lupailtua Supreme Commander. Experimentals -lisäriä koskaan nähty.

Pelin suunnittelija Chris Taylor on paitsi mainio mies, myös se luova veturi muun muassa pelien Dungeon Siege, Total Annihilation ja Space Siege takana.

Lisää aiheesta

Chris Taylor kertoo Supreme Commanderista

Space Siege (PC)

Supreme Commander – kohti taistelukenttiä

Supreme Commander – rts-strategioiden uusi sukupolvi

Supreme Commander (PC)

Lue myös

Arvostelu: Baja: Edge of Control (PS3, 360)

Arvostelu: LittleBigPlanet (PS3)

Blizzard: seuraava morppimme on jotain erilaista

Rolling Stone –lehti valitsi kaikkien aikojen parhaat musapelit

Voita Brothers in Arms: Hell’s Highway -peli PC:lle ja kranaattipaita