UUSIMMAT

Surullisia Skyrim-tarinoita

16.03.2015 12:22 | Jukka O. Kauppinen

The Elder Scrolls V: Skyrim on valtava maailma, joka on täynnä tarinoita. Myös visuaalisia ja selittämättömiä. Pelimaailma pursuaa pieniä kohtaloita, jotka eivät liity päätarinaan tai yhtikäs mihinkään. Ja osa niistä on selittämättömän surullisia.

Törmäsin viikonloppuna kuvakoosteeseen, joka hiljensi hetkeksi miettimään Skyrimin maailman rakentamiseen käytettyä valtavaa vaivaa. Lauantaina julkaistu kooste on kuitenkin jo kadonnut netistä, mutta samaa aihetta liippaavia tarinoita ja keskusteluja löytyi googlaamalla muutama. Etenkin Dorkly-saitin kooste ”Skyrimin 12 surullisinta paikkaa ja kohtaamista” osuu niin kohdalleen Skyrimin tarinankerronnallisten ansioiden esilletuonnissa, että se ansaitsee wanhuudestaan huolimatta noston.

Kolmisivuisessa artikkelissa kerrotaan kahdestatoista surullisesta kohtalosta ja paikasta, joilla on jokin surullinen tarina kerrottavanaan. Kuten tuntemattomiksi jäävä kaksikko, joista toisen jalka jäi kiinni karhuansaan. He eivät pystyneet aukaisemaan ansaa, eikä toinen halunnut jättää ystäväänsä / rakastaan / jotain yksin. Niinpä he molemmat kuolivat vieri vieressä kaukaisen pohjolan pakkasessa.

Tai kuinka surullinen jättiläinen murehtii kuollutta mammuttiaan, rakasta lemmikkiään.

Artikkelin koostetta lukiessaan miettii väkisinkin kuinka hienovaraista tarinankerrontaa näissä on käytetty. Jopa täysin sanattomia kohtauksia ja paikkoja, joita speedrunnerit eivät koskaan edes huomaa. Sen sijaan seikkailija, joka pysähtyy kummastelemaan ja miettimään yksityiskohtia, voi löytää niistä todellisen mysteerin, jolle ei välttämättä ole mitään rautalangasta väännettyä ratkaisua. Mitä täällä on tapahtunut? Keitä he ovat? Vain tuuli tietää.

Lue juttu: Dorkly, 12 of the Saddest Locations and Encounters in Skyrim

Lue myös: Redditin keskustelu: Has anything made you feel sad in Skyrim?

Lisää aiheesta

Elder Scrolls V: Skyrim (PC, PS3, Xbox 360) 

Elder Scrolls V: Skyrim Dragonborn DLC (PC, Xbox 360) 

Ihanaa – Skyrim pussailumodissa saa pusia ja halia 

Mitkä ovat kauhupelien kaksi suurinta haastetta? Ammattimies kertoo! 

Vuoden parhaita pelikäsikirjoituksia: Mass Effect 2, Portal 2, Walking Dead, Bioshock – ja vuonna 2014 peli, jossa oli pieru- ja anaalihuumoria