UUSIMMAT

Sword of the Stars Paradoxin ultimaattisena kokoelmana

17.04.2009 17:22 | Jukka O. Kauppinen

Loistokas avaruusstrategia Sword of the Stars on löytänyt uuden kodin ruotsalaisen Paradox-julkaisijan hoteista. Ja sen kunniaksi tästä mainiosta 4X:stä julkaistiin ultimaattinen kokoelmapainos, Sword of the Stars: Ultimate Collection.

Kokoelma sisältää alkuperäispelin ja sille julkaistut kaksi laajennusta, Born of Bloodin ja Murder of Crowsin.

Sword of the Stars on erittäin tasokasta vuoropohjaista avaruusstrategiaa, jossa panostetaan enemmän pelin etenemiseen ja sujuvuuteen kuin mikromanagerointiin.

Pelin voi ostaa digimuodossa muun muassa Gamersgatesta.

Lisätietoja: http://www.swordofthestars.com/

Lisää aiheesta

Sword of the Stars (pc)

Sword of the Stars kuuluu Master of Orion -pelien tapaan niin kutsuttuun 4X-pelien genreen. Termi juontaa juurensa imperiuminrakennuksen neljästä englanninkielisestä kivijalasta: eXplore, eXpand, eXploit ja eXterminate eli tutki, laajenna, hyödynnä ja tuhoa.

Tässä on myös peli pähkinänkuoressa. Pelaaja hallitsee omaa galaktista imperiumiaan, tavoitteenaan valloittaa koko tunnettu avaruus ja polkea vähäisemmät rodut avaruussaappaansa kantapään alle.

Positiivisella puolella peliin on jo nyt julkaistu pari päivitystä, jotka muuttivat alkujaan raakileen pelin nykyiseen, semi-pelattavaan muotoonsa. Tällaisenaankin peli on oudolla tavalla kiehtova ja jaksoi puutteistaan huolimatta pitää tehokkaasti pihdeissään. Mikäli Kerberos jaksaa jatkaa päivitysralliaan, voi Sword of the Stars muistuttaa parin kuukauden kuluttua tekijöidensä visiota. Mikäli näin tapahtuu, peli voi hyvinkin olla se paljon odotettu Master of Orionin jatko-osa.

 Lue myös

Arvostelu: Singstar Queen (PS2, PS3)

Bethesda ja Interplay riitautumassa Fallout MMO:sta?

iPhone pelottaa Sonya ja Nintendoa

Pirate Bay: syyllinen

Suomi nuketettiin uusimmassa South Parkissa

Muropaketin uusimmat