UUSIMMAT

Sydämellinen tositarina – kotimainen pelistudio täytti halvaantuneen pelaajan toiveen

30.01.2012 14:10 | Jukka O. Kauppinen

Eivätpä tainneet suomalaisen Almost Human -pelistudion kaverit aavistaa mitä pienestä, lämminsydämisestä eleestä saattaisi olla seurauksena. Satunnaisen pelaajafanin pikkuruisen toiveen täyttäminen näet johti maailmanlaajuiseen medianäkyvyyteen – ja erittäin positiivisissa merkeissä.

Katsokaas. Almost Humanin jampat tekevät Domessakin aiemmin uutisoitua Legend of Grimrock -roolipeliä. Siis sitä wanhan kunnon Amigan Dungeon Masterin tyyppistä hardcore-luolaropellusta.

Eräs käyttäjä kysäisi pelin foorumilla, jotta mahtaisiko pelissä olla mahdollista saada ruudulle liikkumispainikkeet, joista käyttäjä voisi klikkailla hiirellä hahmonsa liikkumiset ja kääntyilyt. Peliohjelmoija Petri Häkkinen vastasi seuraavana päivänä, että sori, ei ole. Ja..

”Voisitko kertoa, että miksi haluat tietää nuolista? En näet tiedä ketään, joka olisi käyttänyt niitä aikoinaan vanhoissa peleissä.”

Vartin päästä kuulunut vastaus oli yllättävä.

”Olen halvaantunut ja käytän suuohjainta kirjoittamiseen. Käytin Dungeon Mastereissa ikonien hiirellä klikkailua liikkumiseen, mutta opettelen kyllä teidän pelinne ohjausmenetelmän. En malta odottaa että pääsen pelaamaan!”

Aika vahva perustelu. Kun et voi käyttää käsiä saati jalkoja, ja ainoa pelaamistapasi on ohjata hiirtä suuohjaimella, niin kieltämättä ruudulta klikattavat liikkumisikonit ovat jokseenkin käyttökelpoisia.

Halvaantuneen pelaajan viesti iski Petriäkin hermoon – ja Petrin seuraava vastaus puolentoista tunnin kuluttua toi jo ilouutisia.

”Lisäsin peliin liikkumisikonit sinulle. Ne voi laittaa päälle pelin Settings-valikosta. Toivottavasti pidät pelistä!”

Todella nopeaa pelikehitystä! Ja näin pelissä on nyt uusi, vaihtoehtoinen käyttöliittymä, jonka avulla myös raajallisesti rajoittuneemmat pelaajaveljemme ja -siskomme pystyvät nauttimaan hyvästä pelistä.

Tarina räjähti viikonloppuna maailmalle ja on levinnyt jo ties miten moniin ulkomaisiin pelijulkaisuihin. Samalla Legend of Grimrock -peli sai valtavasti positiivista huomiota ja aivan taatusti enemmän, kuin millään mainoskampanjalla olisi ollut mahdollista.

Kauniisti tehty, kaverit.

Legend of Grimrock julkaistaan joskus lähikuukausina alkuun PC:lle, sitten Macille ja iOS:lle. Muitakin alustoja harkitaan.

Lisätietoja: http://www.grimrock.net

Lisää aiheesta

Dungeon Master -killeri betassa – ”jatkamme viilaamista kunnes kaikki on täydellistä”

Hallelujah! Legend of Grimrock on Dungeon Masterin paluu!

Lue myös

Gotham City Impostors -ennakko (PC, PS3, Xbox 360)

iOS-pelit testissä 3: Elder Sign Omens HD, Triple Town, Monster Burner, Ice Rage, Where’s My Water

Mikä onkaan Hitman Sniper Challenge?

Wii U:ssa tuplasti potkua verrattuna Xbox 360:een

Keskustelu

Hieno tarina ja onhan nuo nostalgiset ikonit noin visuaalisestikin. Mielestäni peliin kuuluu nuo ikonit.

Jumaleissön. Hieno tarina, ja todella siistiä että sai netinlaajuista huomiota osakseen 8)

@3

Kun on katsos vamma, niin ei osaa laittaa ”settings”:iä suomeksi tuohon.

Activision ottaa neuvosta vaarin ja tekee mw3:sta erikoisjulkaisun kohokirjaimin ja viittomankielellä varustettuna, kohtuu hintaan tietenkin.

MW 3: Disabled Edition1!
-70€

(pakkaus ei sisällä multiplayer- pelimuotoa, vaivaiseen 50€ hintaan senkin saa)

Vaimoni on lähihoitaja (kehitysvammaisiin erikoistunut). Olen seurannut vammaisista tv-ohjelmia hänen kanssaan ja käynyt hänen työpaikoilla. Olen todennut että pienistä asioista he saavat iloa.

Halvaantuneella ei ole hirveästi mahdollisuuksia tehdä samoja asioita kun terve ihminen. Tietokoneet ovat mahdollistanut kaikkea (tiedon etsiminen, sosiaalinen media ja pelaaminen).

Tämä on iso plussa pelitalolle multa. Tästä tulee hyvä mieli. Saisivat ottaa muutkin pelitalot mallia.

Pitääkin ottaa peli seurantaan, kun ei jaksa nykypäivän adhd-pelejä enää.

Jepjep, suuohjaajille saadaan oma käyttöliittymä, mutta renegade X:ssä ei ole optiota edes invert mouselle. Mutta siitä huolimatta hatun noston arvoinen ele ja itsekin odotan tätä peliä.

Tuo on juuri sitä omistautumista mitä peliyhtiöillä ei nykypäivänä ole, eli yksilökin otetaan huomioon. Oli kyllä lämmittävää luettavaa ja toivottavasti pelikin myy tämän positiivisuuden myötä enempi.

@3
Huomautan turhasta pikkuseikasta turhassa pikkuseikassasi: Englanninkielisessä pelissähän se valikko on todennäköisesti nimen omaan Settings nimellä, eli yleisesti ottaen on selvempää, kun käytetään aina sitä pelin ilmaisua.

Mutta on kyllä reilua porukkaa ja hienoa jos saavat palkaksi muutaman lisäostajan pelilleen.

Huomautan täysin turhasta pikkuseikasta hienossa uutisessa
”Ne voi laittaa päälle pelin Settings-valikosta.” Eikö sujuvampi suomennos olisi esim. ’pelin asetuksista’, tuo kuulostaa vähän tökeröltä.

Mutta juu, perhanan hieno teko, tällaistakaan tuskin olisi joltain isolta pelitalolta nähty. Saisivat vaan jo julkaista tuon :P

Itse ainakin arvostan kyseistä firmaa aivan käsittämättömän paljon.
Älyttömän hieno ele ja tää taas kerran todistaa että voi pelata vaikka olisikin kädetön.

Jatkakaa samaan malliin Almost Human!

Muropaketin uusimmat