Sympaattisen Unravelin tekijät tahtovat tehdä pelaajat onnellisiksi

11.10.2015 18:00 | Juho Anttila

Muistatteko vielä Unravelin? Tämänvuotisilla E3-messuilla julkistettu tasohyppelyseikkailu lumosi huikealla visuaalisella ulkoasullaan ja sympaattisella pelattavuudellaan. Kuten aika moni indiepeli tapaa tehdä, myös Unravel käsittelee pelimekaniikan lisäksi myös emotionaalisia tasoja.

Pelin päähenkilö, Yarny, on tehty langasta. Eteneminen edellyttää sitä, että Yarny pystyy hyödyntämään villalankaa kiipeilemiseen ja ongelmanratkontaan. Taustalla on myös syvällisempi ajatus, sillä pelimekaniikka heijastaa myös pelin tarinaa perheensä menettävästä naisesta. Kyse on kiipeilemisen lisäksi myös tunnetason yhteyksien luomisesta.

Unravelin kehitystyötä ohjaavan Martin Sahlinin mukaan tarinassa on myös vahvasti henkilökohtaisia sävyjä. Sahlin ei kommentoi tätä tarkemmin, mutta on helppo päätellä, että rikkoutuneiden yhteyksien korjaamiseen keskittyvä peli on inspiroitunut myös tosielämän tapahtumista. Sahlinin mukaan studiolla vitsaillaan, että peli on onnistunut, jos yksikin pelaaja inspiroituu pelattuaan soittamaan äidilleen.

Tekijät suhtautuvat myös pelinsä tuleviin myynteihin tavallisuudesta poikkeavalla tavalla. Sahlinin mukaan on toki kiva, jos peli myy, mutta tärkeämpää on se, miten pelaajat teoksen kokevat. Jos pelaajat eivät hymyile pelattuaan Unravelia tai jos peli ei yleensäkään herätä tunnetason reaktiota, tekijät ovat epäonnistuneet. Ainakin tähän mennessä nähdyn perusteella Unravel näyttää peliltä, jolla on hyvät mahdollisuudet saavuttaa juuri nämä tavoitteet.

Lähde: Polygon

Lisätietoja: Pelin kotisivu

Lisää aiheesta

E3 2015: Unravel on lähes laittoman nätti ja symppis

E3 2015: Ruotsalaista söpöilyä: Unravel on sympaattinen seikkailu