Uusimmat

System Shock Remastered haluaa rahasi, tosin vasta kesäkuussa

16.05.2016 13:00 Jukka O. Kauppinen

System Shock -pelien paluulla, remasteroinneilla, jatko-osilla ja modeilla on puntaroitu, jännätty ja herkuteltu vuodesta toiseen. Mutta nyt edessä on paluu juurille: System Shock (1) tulee!

Roolipeliklassikon remasteroinnista on pöhisty jo muutama kuukausi, sillä remasteroinnista kerrottiin jo alkuvuodesta. Vaan nyt tiedetään myös päivä, jolloin lompakkoaan saa virallisesti raottaa ja korttiaan höylätä.

Ja se taikapäivä on 29.6.2016.

Tuolloin näet aukeaa remasteroinnin Kickstarter-keräys, jolla pieni jenkkilafka kerää sekä rahaa remasterointiprosessiin että tarpeellista hypeä markkinointiinsa.

Nightdive Studios on tehnyt aiemminkin klassikkopelien uusversioita, mutta harvemmin täysimittaisia remasterointeja. Ja remasterointihan on aika lailla hintavampaa kuin pelkkä pelin tuunaus nykykoneilla toimivaksi.

Mikä System Shock? 1994 julkaistu toimintaroolipeli sijoittuu vuoteen 2072. Maapalloa kiertävä avaruusasema on joutunut hirvittävän SHODAN-tekoälyn hallintaan, ja jos sitä ei saada kuriin, niin oi voi ihmiskuntaa. Taivaalta on satava tuhoa ja kuolemaa. Kyberpunk-seikkailussa taisteltiin, hakkeroitiin ja neropatteiltiin ainutlaatuisen mieleenpainuvasti, ja peliä pidetäänkin yhtenä roolipelihistorian suurina merkkiteoksista.

Lisätietoja: http://systemshock.com/

Lisää aiheesta

System Shockin uusintaversio elää virallisesti!

Ihmeiden aika ei ole ohi: System Shock 3 on tulossa!

Äärimmäinen PC-klassikko System Shock haluttiin myös Megadrivelle…

System Shock sisältää yhä salaisuuksia

Jukka O. Kauppinen

Muropaketin uusimmat