UUSIMMAT

Taas tehdään pelejä koko viikonlopun ajan!

29.01.2016 15:30 | Miikka Lehtonen

Pelinkehitys on kivaa puuhaa, joten miksipä sitä ei harrastettaisi niin paljon kuin mahdollista? Tämä on kenties ollut filosofiana myös kun Global Game Jam -tapahtumaa on aikanaan ideoitu. Tai ehkä ei! Kuka tietää! Oli miten oli, Global Game Jam on jo useiden vuosien ajan koonnut pelinkehittäjiä eri puolilla maailmaa takomaan bittejä tammikuun viimeisenä viikonloppuna.

Kuten nokkelat ehkä huomasivat, tammikuun viimeinen viikonloppu alkaa tänään, ja niin tekee myös Global Game Jam 2016. Suomessakin jamitetaan jo monennetta vuotta putkeen. Jamipaikkoja on eri puolella maata reippasti ja väkilukuun suhteutettuna Suomi lieneekin maailman aktiivisin pelijamitusmaa.

Viime vuosina on muodostunut tavaksi myös, että Finnish Game Jam ry tempaisee jamiviikonloppuna jotain vähän erikoisempaa. Niin tänäkin vuonna, sillä Survival Mode -nimellä kulkeva tapahtuma kasaa pinon suomalaisia veteraanikehittäjiä, jamiaktivisteja ja toimittajia pieneen erämaamökkiin jonnekin Lapin korpeen. Ei juoksevaa vettä, ei luotettavaa nettiä tai sähkönjakelua tai paljon muitakaan luksuksia. Kyllä siinä kelpaa sitten avantouinnin ja hiihtelyn lomassa pelejä tehdä!

Itse en ihan niin hurjaksi ajatellut heittäytyä, mutta jamittamaan olen menossa kyllä. Jos törmätään Tampereen jamipaikalla, joka on muuten tänä vuonna Hervannan Kampusareena, nykäiskää toki hihasta ja sanokaa moi.

Let the games begin!

Lisätietoja: Finnish Game Jam

Muropaketin uusimmat