UUSIMMAT

Taas uusi Kickstarter-peli poltti rahansa – 73 000 meni jo, 150 000 tarvittaisiin vielä

08.10.2015 23:50 | Jukka O. Kauppinen

Sarjassamme ensikertalaiset pelinkehittäjät Kickstarterissa: vanhan koulun pikseliseikkailu Midora ei taida ikinä valmistua.

Indiepoppoo Epic Minds sai kasaan 73 470 dollaria 3359 tukijalta, mutta nyt kaikki rahat on käytetty eikä peli ole lähelläkään valmistumista. Tiimille kävi perinteiset: vähän päämäärätön projekti, kiva Kickstarter-sivu ja täysin kokemattomat kehittäjät. Summa summarum: pelintekeminen onkin vaikeampaa ja kalliimpaa kuin ensin kuvittelisi, ja saattaa kestää paljon kauemmin kuin veikkaisi. Eikä pidä unohtaa, että esimerkiksi verottaja haluaa aina osansa.

Tekijät huutelevatkin nyt apuja pelitaloilta ja sijoittajilta. Midoran viimeistely vaatii vielä 120 000 – 150 000 dollaria ja kestää puolisen vuotta, jos vain tiimi saa niin paljon hynää, että urakka voidaan viedä loppuun täysipäiväisesti takoen.

Onhan se söpö top down – pikseliseikkailu, mutta vähän epäilen että ei yksikään pelitalo halua hypätä uppoavaan laivaan.

midora_kickstarter_uut20151008

Midoran tapaus on vain viimeisin esimerkki Kickstarter-laivan keinunnasta. Yogventures-peli peruttiin rahojen loputtua, ja he olivat sentään saaneet kasaan lähemmäs 600 000 taalaa. Final Fantasy Tactics –henkinen Unsung Story on puolestaan yhä limbossa, ja 660 000 dollaria lahjoittaneet tukijat ovat raivoissaan, kun yksinpelattavasta taktiikkapelistä ollaankin tekemässä nyt nettipeliä.

Lisätietoja: Midora

Lähde: Kotaku

Lisää aiheesta

“Babylon 5 kohtaa FTL:n”: suomalaisstrategia aloitti Kickstarter-keräyksen

Battletech keräsi jo rahoituksensa Kickstarterissa

Koditon koira suurkaupungissa on erikoinen aihe pelille

Lykätty Mighty Nr. 9 sai vihdoin julkaisupäivän

Keskustelu

Aina kun aloittaa projektin tulisi laskea kulut tarkasti + hätäkassa, jotta kyseinen projekti ei kaatuisi yllättävien menojen myötä. Itse ihmettelen, miten ihmiset eivät osaa laskea projektinsa kustannuksia, jota ovat varmasti suunnitelleet kauan ennen kuin tehneet siitä Kickstarterin

Muropaketin uusimmat