UUSIMMAT

Taas yksi pelistudio vajoaa, Diablojen tekijät työttömiksi

07.04.2008 09:59 Jukka O. Kauppinen

Pelialalla menee kokonaisuutena hyvin mutta pienemmät, itsenäiset studiot kelluvat pelibisneksen aallokossa vuotavan pelastusliivin varassa. Tuorein uhri on kalifornialainen Castaway Entertainment, joka oli käytännössä Blizzardin Diablo- ja Diablo II -pelitiimin perustama uusi studio.

Castaway ehti julkaista vain yhden Xbox Live Arcade –pelin, vaikka firmalla olikin tuotteita tekeillä ja julkaisusopimus Electronic Artsin kanssa. Yhtiön ongelmat ovat niitä perinteisiä: yksi projekti kaatui käsiin, kun kustantaja päättikin teettää pelin omalla, sisäisellä studiollaan. Toisen neuvottelut puolestaan jumiutuivat, kun kustantaja ostettiin ja kaikki uudet projektit iskettiin toistaiseksi jäihin.

Firman toimitusjohtaja Michael Scandizzo tarjoaa parhaillaan Castawaytä kelle tahansa rahat pöytään lyövälle pelitalolle. Tarjolla on kova tekijätiimi, pikkurahalla. Olisiko ottajia?

Pienten pelistudioiden tilanne nykymarkkinoilla on ahdistunut, sillä pelibisneksen tuuliviirit puhaltavat taas niiden kannalta huonoon suuntaan. Kustantajat teettävät pelejä mieluummin itse omistamillaan studioilla ja pistävät pikkufirmat tiukkaan rakoon neuvotteluissa. Niinpä viime aikoina olemmekin nähneet muun muassa Iron Lore Entertainmentin, Stormfront Studiosin ja Perpetual Entertainmentin pistäneen ovensa kiinni.

Klikkaa: Katso video Djinn-pelin kehitysversiosta (2005)

Lisää aiheesta

THQ: piraatit ajoivat Iron Loren (Titan Quest) konkurssiin, kiitti vain

Titan Questin tekijä konkurssiin

Lue lisää eDomesta

Bioware kehittää massiivimoninpeliä

Pelibisnesdraamaa: pr-firma haastoi pelitalon oikeuteen

Stormfront-pomo puolusteli Wii:tä GCDC:ssä

Titan Quest (PC)

Titan Quest: Immortal Throne (PC)

Domen arvosteluviikko: seikkailuja ja räiskintää; urheilua ja ajopelejä

Legendaarinen Hollywood-hörhö ryhtyi Saints Row 2 -maskotiksi

Supernopea internet tuo supernopeat nettipelit

Warcraft-fanit tekivät aidon paladiinin panssarin