Uusimmat

Tähtien sotaa lastenpelinä – arvostelussa Disney Infinity 3.0: The Force Awakens

27.03.2016 12:00 Jukka O. Kauppinen

Juho Anttila matkusti perheineen Tähtien sodan universumiin ja totesi, että onhan siellä mukavaa, ihan yhtä mukavaa kuin ennenkin. Disney Infinity 3.0 kun on tasaisen varma ja luotettava lastenpeli.

Konsepti on tuttu jo aiemmista peliseteistä, erityisesti Rise Against the Empirestä. Tarina muokkaa leffan juonen suoraviivaistetuksi kevytversioksi, jonka puitteissa ei tarvitse kauheasti jäädä pohtimaan, miten koko sankarikatras saadaan tarvittaessa mukaan kyytiin jo varhaisessa vaiheessa. Käänteet, erityisesti ne dramaattisemmat, on etäytetty tai jopa kokonaan sivuutettu niin, ettei kenellekään jää paha mieli.

Tarinan aikana rämmitään läpi kahden isomman avoimen alueen, yhden avaruussektorin ja muutaman yksittäisen, pienemmän tapahtumapaikan. Varsinaisten juonitehtävien parissa viihtyy parin kolmen tunnin ajan, mutta kun peliin lisää sivutehtävät, haasteet ja salaisuudet, menee kymmenen, viidentoistakin tunnin raja rikki helposti.

Tehtävien läpäisystä jaetaan joko yksi tai kolme tähteä. Jälkimmäisessä tapauksessa läpäisy riittää yhteen tähteen, kaksi muuta vaativat erityisehtojen täyttämistä. Useimmissa tapauksissa nämä tarkoittavat aikarajaa ja vaatimusta tehtävän läpäisemiseksi tietyllä hahmolla, mutta poikkeuksiakin kaavaan nähdään. Huomionarvoista on se, ettei täysiä tähtiä ole mahdollista haalia, jos ei osta itselleen The Force Awakens -tarinalle oleellisimpia lisähahmoja, eli ylempänäkin mainittuja Poe Dameronia ja Kylo Reniä.

Lue koko arvostelu: Disney Infinity 3.0: The Force Awakens -pelisetti on tasaisen laadukasta lastenpelattavaa

Disney Infinity 3.0

Lisää aiheesta

Disney Infinity 2.0: Marvel Super Heroes (PC, PS3, PS4, Wii U, Xbox 360, Xbox One)

Disney Infinity 3.0: Rise Against the Empire -pelisetti (PC, PS3, PS4, Xii U, Xbox 360, Xbox One)

Disney Infinity 3.0: Inside Out -pelisetti (PC, PS3, PS4, Wii U, Xbox 360, Xbox One)

Disney Infinity – hahmokatsaus (PS3, Wii, Wii U, Xbox 360, PC)

Disney Infinity (PC, PS3, Wii, Wii U, Xbox 360)

Disney Infinity Toy Story Playset (PC, PS3, Wii, Wii U, Xbox 360)

Disney Infinity 3.0 (PC, PS3, PS4, Wii U, Xbox 360, Xbox One)