UUSIMMAT

Taistelua maailmojen herruudesta – arvostelussa viisi vuotta työstetty indieihme Cortex Command

15.12.2012 14:00 Jukka O. Kauppinen

Lasse Haverinen ruuvasi aivonsa irti ja pisti ruumiinsa narikkaan. Sitten vain robokehojen matkassa kohti taivaita. Miten planeetallinen sodankäynti sopii kaivoshommiin? Se selviää lukemalla Cortex Commandin arvostelu!

Cortex Commandin taustatarinassa tulevaisuuden ihmiskunta on hylännyt heikot ihmiskehot taakseen ja jättänyt jäljelle vain olennaisen, aivot. Näin tähtimatkailu onnistuu huomattavasti vaivattomammin ja etäohjauksen kautta yksi henkilö voi ohjata useaa erilaista robottikehoa. Kätevästi tällöin ei ole niin väliksi, jos välillä robokehoa sattuu pipi. Erityisen kätevää vieraita planeettoja tutkiessa ja vielä kätevämpää, kun ilmassa lentää lyjyä tai plasmaenergiaa. Uutta roborautaa saa rahalla ja rahaa planeettojen maaperässä olevasta kultamalmista. Samoja kultamalmioita tavoittelee useampi ryhmittymä, joten rähinähän siinä tulee.

Pelaaja ohjastaa robokehoja sivulta kuvatussa 2d-maailmassa, jossa kaikki roboja ja maaperää myöten on vapaasti tuhoutuvaa. Kulta lymyää maan alla, joten ensitöiksi yksi robottikeho varustetaan louhintasädettimellä ja laitetaan kaivamaan kultaa. Rahavarojen karttuessa kiertoradalta voi tilata kuljetusaluksilla lisää kehoja ja varustusta. Erilaisia kehoja löytyy moneen makuun eri hintaluokista. Halvat perusrengit sopivat kaivoshommiin, mutta heikon rakenteensa vuoksi eivät juurikaan taistelukentälle, vaikka massarynnäköissä niillä onkin puolensa. Jokainen keho voidaan varustaa erilaisin tuliasein, räjähtein ja työkaluin. Kaupan hyllyiltä löytyy pistooleja, rynnäkkökiväärejä, liekinheittimiä, sinkoja, malmiskannereita, automaattitykkejä, mellakkakilpiä, rypälepommeja ja kaikkea mitä kuvitella saattaa, vieläpä useana eri versiona.

Lue koko arvostelu: Cortex Command (PC)

Lue myös

Call of Duty: Black Ops 2 -moninpeliarvostelu (PC, PS3, Xbox 360)

Football Manager 2013 (Mac, PC)

Mass Effect 3: Omega DLC (PC, PS3, Xbox 360)

Natural Selection 2 (PC)

Panzer Corps Grand Campaign 42-43 West DLC (PC)

The Walking Dead Episode 5: No Time Left (Mac, PC, PS3, Xbox 360)

Time of Fury (PC)