Taisteluhelikoptereita idästä – Ka-50 uuden Digital Combat Simulator –simusarjan esikoiseksi

17.10.2007 11:54 | Jukka O. Kauppinen

Hyviä uutisia simumiehille. Venäläisen Eagle Dynamics –studion pitkäjänteinen työ on kantanut hedelmää ja putiikki on solminut julkaisusopimuksen brittiläisen The Fighter Collection –yhtiön kanssa. Sen myötä lennettävää janoaville pelimiehille luodaan kokonaan uusi sarja lentosimulaattoreita, jotka tunnetaan yhteisnimellä Digital Combat Simulator. DCS-sarjan esikoinen on venäläistä Ka-50-taisteluhelikopteria simuloiva Black Shark.

Black Shark on ollut simumiesten toivelistalla jo pidemmän aikaa, mutta Eagle Dynamics on ollut aika hiljaa sen suhteen. Nyt tiedämmekin miksi. Sen piti aivan alkujaan olla Lock On: Modern Air Combatin lisälevy, mutta näemmä se julkaistaankin nyt aivan omana pelinään.

Ja jatkoa tulee. Eagle ja Fighter Collection julkaisevat DCS-sarjaan uusia simulaattoreita kone kerrallaan, tarkoituksenaan tehdä geneerisempien yleissimujen sijaan erittäin perusteellisia simuja, jotka mallintavat yhden koneen niin viimeisen päälle kuin vain mahdollista. Sarjaan lupaillaan jatko-osia muun muassa koneista A-10 Warthor (USA; rynnäkkökone) ja AH-64A Apache (USA, taisteluhelikopteri). Jokaisen uuden pelin voi ostaa sekä kaupoista että digikaupasta, joko yksittäin tai asentaa uudet koneet aiemmin ostettujen kaveriksi samaan peliin.

Eagle Dynamics on yksi maailman arvostetuimmista simulaattoriputiikeista. Firmalla ei ole tilillään montaa peliä, mutta ne ovat olleet sitäkin laadukkaampia ja pitkäikäisempiä. Flanker-sarjan megasimut olivat jo 90-luvun puolella häikäisevän realistisia ja vaativia simuja Neuvostoliiton/Venäjän asearsenaalin huippuedustajasta, Su-27 Flanker –hävittäjästä. Myöhempi Lock-On-sarja on erilaisine variaatioineen tyydyttänyt näyttävästä ja uberhaastavasta lentämisestä tykkäävien tarpeita.

http://www.digitalcombatsimulator.com/

Lue lisää eDomesta

Lock-On: Gold (PC)

Ydinaseiden suunnittelijoista pelikoodereita

Muropaketin uusimmat