UUSIMMAT

Take-Twon ennuste paljasti: GTA V ensi vuonna

27.05.2012 12:00 | Jouni Mäki-Panula

Julkisena pörssiyhtiönä Take-Two Interactiven on annettana talousnäkymistään rehellisiä ennusteita, joiden perusteella analyytikot ovat nyt päätelleet Grand Theft Auto V:n julkaisuajankohdan.

Cowen & Companyn analyytikko Doug Creutz on pyöritellyt Take-Twon ennustetta ja päätynyt väittämään, että Grand Theft Auto V julkaistaan maaliskuun 2013 puolivälissä. Ennusteessaan Take-Two uskoo saavuttavansa maaliskuun lopussa päättyvällä tilikaudellaan 1,75-1,85 miljardin dollarin liikevaihdon, mitä Creutz pitää täysin mahdottomana ilman suurta hittipeliä Rockstar Gamesilta.

Liikevaihdon määrästä on myös tulkittavissa, että GTA V:n tuottama kassavirta ei osu kokonaisuudessaan tälle tilikaudelle, vaan leikkautuu osittain seuraavalle. Näin voidaan ajatella, että GTA V:tä ei julkaista vaikkapa jo syksyllä, vaan vasta ensi vuonna. Myös Wedbush Morganin Michael Pachter on samaa mieltä on ainakin siitä, että GTA V julkaistaan ennen maaliskuun 2013 loppua. Ennusteen mukaan Take-Twon kuluvan tilikauden liikevaihdosta 60 prosenttia tulee Rockstarilta ja 40 prosenttia 2K Gamesilta.

Rockstarin odotetaan tuottavan 1,1 miljardia dollaria sisältäen 300 miljoonaa Max Payne 3:sta lisäsisältöineen ja 150 miljoonaa aiemmista tuotannoista. Jäljelle jää 650 miljoonaa dollaria, jota ei saa kasaan ilman GTA:ta.

Lähde: MCV.co.uk

Lue myös

Jos Silicon Knights voittaa oikeusjuttunsa, he saavat Epic Gamesiltä taalan

Epicin pojat näkivät seuraavan konsolisukupolven, eivätkä juuri vaikuttuneet

Diablo III – osuivatko ennakkofiilikset kohdalleen?

Diablo III (Mac, PC)

Keskustelu

Parempi, että käyttävät siihen aikaa ja vaivaa, jotta saadaan taas yksi unohtumaton peli, joita GTA:t tähän mennessä ovat olleet.

Ilmestyy sitten kun ilmestyy, samapa tuo onko jouluna vai 3kk myöhemmin.

Muropaketin uusimmat