Taktista suomisotaa Greenlightissa – haastattelussa End State -sotapelin tekijä

23.07.2015 12:00 | Jukka O. Kauppinen

Heikki Mustonen meni vilkaisemaan uuden suomalaisen sotapelin tekijän tekelettä. Ja melkein jäi jumiin sille tielleen. End State oli näet raakileasteestaan huolimatta todella lupaavan oloinen taktinen sotapeli.

Kotimainen kahvimerkki tehdään kuuleman mukaan rakkaudella ja ammattitaidolla ja samaa on helppo sanoa End Statesta. Pelin ytimessä on vuoropohjainen taktinen taistelu, jonka teemat ammennetaan terrorismin vastaisesta toiminnasta ja vastavakoilusta. Sitä tehdessä on kuunneltu erityisesti genren vanhemman koulukunnan ystäviltä, joihin Henry itsekin lukeutuu. Legendaariset nimet täplittävät keskustelua, kun esikuvista ja innoittajista puhutaan.

”Idea tuli 2000-alkupuolella. Pelailin silloin kovasti Jagged Alliancea, Falloutia ja X-Comia. Aloin silloin haaveilemaan tämän tyyppisestä pelistä. Pelasin noihin aikoihin paljon myös Counter Strikea, joten omaa peliä ajattelin enemmän counter terrorist vs. terrorist – settingillä. Varsinaisen ohjelmoinnin pelin osalta aloitin joskus 2005. Olin tuolloin jo harrastanut peliohjelmointia useamman vuoden. Aikaisempia projekteja ei voinut syyttää ainakaan kunnianhimon puutteesta. Fantasia-MMORPGin  jälkeen katsoin vuoropohjaista peliä ja ajattelin, että tuohan on varmasti helppo tehdä.”

Lue koko artikkeli: End State  – taktista taistelua Suomesta, sisun voimalla

Lisää aiheesta

Armored Brigade -strategiapelin tekijä Domen haastattelussa 

Demoscenelegenda, Suomen ensimmäinen pelimuusikko Jori ”Yip” Olkkonen muistelee 80-luvun peli- ja demosceneä 

Fester Mudd –haastattelu: suomalaista villin lännen komediaa 

Floorball League -haastattelussa sählypelin tekijät: Prodigium Game Studios 

Matkailua pelialalla – sarjakuva sekoittaa totta ja tarua, itkettää ja naurattaa  

Parcel – mikä ihme se on? Tekijät kertovat! 

Pohjois-Karjalassa haudotaan uusia pelialan menestystarinoita 

Salvage Team –lautapeli kertoo avaruuden hylynputsaajista