Uusimmat

Tällainen oli Suomen ensimmäinen kaupallinen tietokonepeli: Chesmac vuodelta 1979

29.11.2014 16:09 Muropaketin toimitus

Tampereella järjestetyssä Tekniikan Historian Seuran tapahtumassa esiteltiin mielenkiintoinen ja merkittävä palanen suomalaista pelialahistoriaa. Raimo Suonion vuonna 1979 kirjoittama ja julkaisema Chesmac on näet tiettävästi vanhin suomalainen kaupallinen tietokonepeli. Videogames.fi löysi pelin kesällä, minkä jälkeen Jari Lehtinen kirjoitti ohjelman uusiksi alkuperäisten muistiinpanojen pohjalta ja esitteli peliä kiinnostuneilla nyt perjantaina.

 

Lisää upeita pelivideoita (e)Domen videokanavalta osoitteesta https://www.youtube.com/user/wwweDomenet

Telmac 1800 oli elektroniikkaharrastajille tarkoitettu tietokoneen rakennussarja (valm. Telecras), joka julkistettiin vuonna 1977. Perusmallissa oli 2 kilotavua keskusmuistia, liitäntä kasettiasemalle ja mahdollisuus liittää laite televisioon. Näppäimistössä olivat lähinnä heksadesimaalijärjestelmän numerot 0-F. Telmac 1800:aa valmistettiin noin 2000 kpl ja sitä myytiin Suomen lisäksi jonkin verran myös Ruotsissa

Raimo Suonion 1979 tekemän Chesmac-shakkipelin julkaisi tietokoneliike Topdata Oy. Peliä myytiin kaseteilla 104 kappaletta 68 markan hintaan.

Lisää aiheesta

Suomalainen peliala 30 vuotta? Ehei, uusi löytö ajoittaa ensimmäisen kaupallisen suomipelin vuoteen 1979! 

Muropaketin uusimmat