Uusimmat

Talvisota-lautapeli on kiinnostava, yllättävä ja hurjan iso

14.08.2014 11:30 Jukka O. Kauppinen

Leevi Rantala suuntasi ajassa taaksepäin talvisodan taisteluihin. Ei nyt kuitenkaan ihan oikeasti, vaan työkaluna tässä oli Mikugamesin tekemä The Finnish Trilogy: Winter War –strategiapeli. Hurjalta vaikuttaa, niin hurjalta että urakkaa piti keventää tekemällä ensin ihan ennakko:

Finnish Trilogy: Winter War on järkyttävän massiivinen peli. 2000+ pelimerkkiä ja valtava kartta takaavat, ettei tätä tahkota läpi yhdessä tai edes kahdessa viikonlopussa. Tiiviisti kirjoitetut säännöt vaativat muutaman lukukerran, jotta edes osa sen strategisista ja taktisista nyansseista tallentuu pelaajan muistiin. Tämänkin jälkeen ensimmäisissä sessioissa tehdään runsaasti virheitä, joten koko komeuden opetteleminen kannattaa aloittaa pienempien skenaarioiden pelaamisella. Näin minä tein ja se todellakin kannatti.

Pelin mukana tulee neljä pientä karttaa, joiden avulla voi pelata pienempiä skenaarioita. Taistelut sijoittuvat eri puolille rintamaa ja ne ulottuvat Kuusamosta Karjalan kannakselle. Kaksi ensimmäistä ja kaksi viimeistä skenaariota on mahdollista yhdistää myös isommiksi kokonaisuuksiksi. Suosittelen tekemään näin vasta sen jälkeen, kun kaikki yksittäisiä karttoja käyttävät skenaariot on tahkottu läpi. Se antaa vielä enemmän varmuutta ennen varsinaiseen peliin siirtymistä.

Lue koko ennakko: The Finnish Trilogy: Winter War –ennakko (lautapeli)

Lisää aiheesta

Close Combat IV: Taistelu Viipurista (PC)

Red Winter (lautapeli) 

Talvisota: Icy Hell (PC) 

The Finnish Trilogy paketoi talvisodan, jatkosodan ja Lapin sodan suurstrategiaksi 

Winter War: Squad Battles (PC)