UUSIMMAT

Tampere pelillisti joukkoliikenteen – bussimatkaajia palkitaan bussilipuilla

15.03.2016 17:41 | Jukka O. Kauppinen

IT-palveluyhtiö CGI ja Tampereen kaupunki esittelivät erikoisen joukkoliikennepelin, joka kannustaa joukkoliikenteen monipuolisempaan käyttöön. Tampereen joukkoliikenteen käyttäjät voivat kerätä pelin muodossa pisteitä bussimatkoistaan.

Joukkoliikennepeliin voi osallistua millä tahansa älypuhelimella tai tabletilla, jossa on gps-paikannus ja nettiyhteys. Peliä käytetään puhelimen selaimen kautta, ja ohjelma seuraa matkustajan liikkumista. Aina, kun matkustaja siirtyy uudelle postinumeroalueelle, käynnissä oleva peli kirjaa puhelimen muistiin uuden saavutuksen. Erityisiä saavutuksia voi ansaita myös sillä, että käyttää joukkoliikennettä tiettynä aikana tietyssä paikassa, esimerkiksi matkustaa pääsiäisenä pitkäperjantaina.

”Haluamme pelin avulla kannustaa tamperelaisia hyödyntämään joukkoliikennettä aiempaa monipuolisemmin. Reaaliaikaiseksi kehittämämme reittiopas tekee työmatkojen lisäksi myös harrastus- ja muusta liikkumisesta helppoa”, kertoo Tampereen liikenneinsinööri Mika Kulmala.

Pelissä pisteitä kertyy postinumeroalueista, joilla matkustaja liikkuu maalis-huhtikuun (14.3.–30.4.) aikana joukkoliikenteellä. Kaksi eniten pisteitä kerännyttä palkitaan Tampereen matkakortille ladattavalla 30 vuorokauden kausilipulla. Lisäksi kaikkien peliin osallistuneiden kesken arvotaan kaksi 30 vuorokauden kausilippua sekä CGI:n lahjoittama taittopyörä.

Palkinnot jaetaan ja arvotaan pelaajille, jotka ovat lähettäneet keräämänsä saavutukset viimeistään sunnuntaina 30.4. pelistä löytyvällä lähetyslomakkeella. Voittajat arvotaan huhtikuun aikana.

Lisätietoja: http://streetlife.tampere.fi/info

Muropaketin uusimmat