UUSIMMAT

Tänään huristellaan: arvostelussa kaksi- ja nelipyöräisiä kiitäjiä

26.05.2011 18:50 | Jukka O. Kauppinen

Päivän arvostelutuplassa kiidetään niin kahdella kuin neljälläkin pyörällä. Juho Anttilan testissä MotoGP 10/11 ja Ferrari: The Race Experience.

MotoGP 10/11 (PS3, Xbox 360)

Pelaamaan pääsee myös kaverin kanssa, joko jaetulla ruudulla tai verkon yli. Mukavana yksityiskohtana kaveri voi osallistua urapeliin saman tallin apukuskin roolissa. Verkossa kisaan mahtuu parhaimmillaan 20 kuskia. Ikävä kyllä pelaajia ei meinannut testijakson aikana löytyä tarpeeksi, joten verkkopelin toimivuus ääritilanteissa jäi kokeilematta. Välillä peliin ei päässyt myöskään mukaan lainkaan, vaikka pelaajia olisi löytynyt. Silloin, kun nämä esteet saatiin ylitettyä, sujui ajaminen lopulta varsin mallikkaasti. Toivoa sopii, että tämäkin peli löytäisi vielä yleisönsä, sillä potentiaalia kyllä riittäisi mukaviin verkkoralleihin.

Lue koko arvostelu: MotoGP 10/11 (PS3, Xbox 360)

Ferrari: The Race Experience (Wii)

Keveästä alustasta huolimatta vakavasti otettavaksi autopeliksi pyrkivä teos kompastelee heti alkuun kontrollien kanssa. Pakettia myydään yhdessä punaisen muoviratin kanssa, samanlaisen kehikon, jolla myös Mario Kartia ohjastetaan. Moisen idean saanut sietäisi pyöritellä tervassa ja vaahtokarkeissa.

Wiimoten liikkeentunnistukseen perustuva metodi on luokaton. On täysin turha pyrkiä millään muotoa tarkkaan ajosuoritukseen, kun tuntuma on parhaimmillaankin vähän sinne päin. Käsivaihteista tykkääville vilautetaan paljasta takamusta vielä toistamiseenkin. Vaihtaminen tapahtuu heilauttamalla ohjainta joko ylös tai alaspäin. Pidetäänpä muutaman sekunnin mittainen hiljainen hetki, jonka aikana jokainen voi arvuutella, kuinka suurella todennäköisyydellä vaihde vaihtuu oikeaan suuntaan, jos vaihtuu lainkaan.

Lue koko arvostelu: Ferrari: The Race Experience (Wii)

Lue myös

Dungeon Siege 3 -ennakko (PC, PS3, Xbox 360)

IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover (PC)

L.A Noire (PS3, Xbox 360)

Mount & Blade: With Fire & Sword (PC)

Tiger Woods PGA Tour 12 (PS3, Wii, Xbox 360)