Uusimmat

Tänään laskeudutaan bunkkerin syövereihin – ”Yksi pelottavimmista kauhupeleistä ikinä”

Kuva: © Frictional Games

06.06.2023 12:12 Muropaketin toimitus

Tänään ilmestyvä Amnesia: The Bunker on saanut pääasiassa hyvän vastaanoton pelimediassa.

Kesän odotetuin kauhupeli näkee tänään päivänvalon, sillä suositun Amnesia-pelisarjan uusin, itsenäinen kauhukokemus Amnesia: The Bunker on ilmestynyt. Ensimmäisen maailmansodan bunkkeriin sijoittuva kauhupeli on myös ehtinyt jo saamaan joukon kehuvia arvosteluja.

Metacriticissä uuden pelin keskiarvo on 75-78 alustasta riippuen, ja valtaosa arvioista on positiivisia. Keskiarvo on samalla tasolla sarjan edellisen osan, Amnesia: Rebirthin kanssa, joten Frictional Gamesin kauhupelisarja näyttäisi säilyttäneen tasonsa.

Huippuarvosanan 93 antanut PC Gamerin kriitikko kehui The Bunkeria näin: ”Amnesia: The Bunker on olennainen kauhupeli ja vaikuttava seuraava askel pelisarjalle.”

”Amnesia: The Bunker on yksi pelottavimmista kauhupeleistä ikinä, mutta jos etsit Resident Evil 4:n tapaista pituutta tai uudelleenpeluuarvoa, tulet pahasti pettymään”, kuvailee puolestaan Cultured Vultures.

”Amnesia: The Bunker on pelisarjan pitkäikäisin peli, jonka pariin on syytä palata vielä lopputekstien jälkeenkin”, kirjoittaa puolestaan GameSpotin kriitikko. ”Ja tunnelman, pelaajien luovuuden tukemisen ja varuste-metapelin ansiosta Amnesia: The Bunker on osoitus sitä, että Frictionalilla on yhä homma hanskassa. Tämä tiimi määrittelee uudelleen kauhugenreä, ja vaikka kaikki heidän pelinsä ovat olleet kiehtovia, he eivät ole pelottaneet minua tällä tapaa pitkään aikaan.”

Amensia: The Bunker on saatavilla PC:lle, PS4:lle, PS5:lle, Xbox Onelle ja Xbox Series X/S:lle. Peli on saapunut samalla myös Xbox Game Passiin.