Uusimmat

Tänään on viimeinen päivä ostaa digitaalisia pelejä kahdelle Nintendon konsolille – tähän aikaan kaupat sulkeutuvat

Kuva: © Nintendo

27.03.2023 15:50 Muropaketin toimitus

Nintendon kritisoitu pelikauppojen sulkeminen tapahtuu Suomen aikaan ensi yönä.

Kuten aiemmin ilmoitettiin, Nintendo on sulkemassa Wii U- ja 3DS-konsoleiden digitaaliset pelikaupat. Nyt h-hetki on käsillä, sillä kaupat sulkeutuvat seuraavan vuorokauden kuluessa.

Video Games Chroniclen mukaan konsoleiden pelikaupat sulkeutuvat Ison-Britannian aikaan ensi yönä kello 01.00, eli Suomessa siis 03.00. Tämän jälkeen niistä ei voi enää lunastaa yhtään mitään.

Jo tälläkin hetkellä kyseisten konsoleiden eShopissa ei voi tehdä luottokorttiostoksia tai käyttää ennakkoon ostettuja latauskortteja. Pelikauppoihin voi saada saldoa vain yhdistämällä käyttäjätilinsä Nintendo Switchin käyttäjätiliin ja ostamalla saldoa Switchin kautta. Ensi yön jälkeen tätä saldoa ei kuitenkaan voi käyttää Wii U:n tai 3DS:n pelikaupoissa, vaikka sitä olisikin.

Jos saldoa sattuisi jäämään Wii U:n tai 3DS:n eShopiin, voi sen siirtää ensi vuoden maaliskuuhun asti Switchille yhdistämällä tilit.

Nintendon päätöstä sulkea digitaaliset pelikaupat on kritisoitu runsaasti. Paitsi että molemmilla konsoleilla on yhä pelaajansa, tarkoittaa sulkeminen lukuisten pelien katoamista pelihistoriaan.

LUE MYÖS: Nintendo sulkee kauppoja, joten tubettaja osti kaikki 3DS- ja Wii U -pelit – Näin paljon tuli hinnaksi

Muropaketin uusimmat