Uusimmat

Tanskalaisyritys osti 3D Realmsin – jatkokuviot yhä epäselvät

03.03.2014 17:51 Jukka O. Kauppinen

Tanskalainen sijoitusyhtiö SDN Invest vahvistaa ostaneensa amerikkalaisen pelikehittäjän Apogee/3D Realmsin, tarkalleen sanoen Apogee Software, Ltd d/b/a 3D Realms –yhtiön. Jotta kuvio olisi sopivan mutkikas, niin kauppatiedotteessa kuitenkin alleviivataan, että mm. Rise of the Triadin julkaissut Apogee Software, LLC on aivan oma yhtiönsä, josta ei ole tehty bisnestä.

SDN Invest omistaa myös osan tanskalaisesta Interceptor Software –pelitalosta, jonka hallituksen puheenjohtaja Mike Nielsen astuu välittömästi myös 3D Realmsin toimitusjohtajan rooliin.

Uusi toimitusjohtaja ylistää ensi sanoikseen 3D Realmsin legendaarista perintöä, ja muistuttaa yhtiön julkaisseen mm. sellaisia pelejä kuin Commander Keen, Duke Nukem, Wolfenstein 3D, Rise of the Triad, Raptor, Shadow Warrior ja Prey.

”Vaikka 3D Realmsin perintö on näinkin upea, me pyrimme nostamaan yhtiön entistäkin huikeampiin korkeuksiin.”

3D Realmsin edellisestä omasta hittipelistä on kuitenkin jonkin aikaa – ja vuonna 2006 ilmestyneenkin Prey-räiskinnän kehitti Human Head Studios. Yhtiö kuitenkin omistanee edelleen liudan vanhojen hittien oikeuksia, joista uusi omistaja varmaankin aikoo tuottaa uusversioita retroräiskinnöistä tykkääville.

Kaupasta kertovassa tiedotteessa ei kuitenkaan tarkenneta mitä Apogee/3D Realmsin mukana siirtyy tai ylipäätään sitä, että millä mantereella 3D Realmsin nimissä julkaistavia pelejä tulevaisuudessa tuotetaan. Saati kommentoida 3D Realmsin ja Gearboxin kiistaa Duke Nukemin oikeuksista.

Lisätietoja: http://en.wikipedia.org/wiki/3D_Realms

Lisätietoja: http://interceptor-entertainment.com/

Lisää aiheesta

Duke Nukem Forever -saagalla riittää mittaa 

Duke Nukem räiskii taas oikeudessa 

Gearbox omistaa nyt Duke Nukem -sarjan oikeudet

Mitä ihmettä? Tanskalainen indiefirma osti 3D Realmsin!