Uusimmat

Tanssipelit auttavat virtsankarkailuun – tutkitusti

21.01.2014 11:00 Juho Anttila

Kaikkihan me tiedämme, että toisin kuin kukkahattutädit väittävät, videopeleillä on lukuisia perin positiivisia vaikutuksia. Mielihyvän tuottamisen ja sitä kautta elämänlaadun parantamisen lisäksi peleille löydetään jatkuvasti uusia hyödyllisiä käyttökohteita. Esimerkiksi erityisesti vanhenevien naisten yleiseen ongelmaan löytyy apua yllättävältä suunnalta.

Virtsankarkailu on ikävä ongelma, joka on erityisen yleistä nimenomaan vaihdevuodet jo ohittaneilla naisilla. Liikunnan on ennenkin tiedetty auttavat noloon pulmaan, mutta nyt tehdyn tutkimuksen mukaan tanssipelit ovat erityisen toimiva keino vaivan torjumiseen.

Tutkimuksessa seurattiin kahta tusinaa yli 65-vuotiasta virtsankarkailusta kärsivää naista. Normaalien kuntoutusten ja hoitojen sijaan kohderyhmä harjoitti lihashuoltoa tanssipelien parissa. Tulokset olivat positiivisia. Sen lisäksi, että 12 viikon ohjelman aikana saatiin totuttua parempia tuloksia, yksikään osallistujista ei lopettanut ohjelmaa kesken ja yksittäisiä harjoituskertojakin jätettiin väliin huomattavasti harvemmin kuin perinteisten kuntoutusten kohdalla on totuttu näkemään.

Kyseessä on jälleen kerran osoitus siitä, että videopelien avulla voidaan tehdä raskaista ja monotonisistakin kuntoutusharjoituksista hauskoja. Motivaatio on ehkä tärkein tekijä kuntoutumisessa, oli kyse sitten virtsankarkailusta tai jostain muusta vaivasta. Ehkäpä nämäkin tulokset kannustavat hyödyntämään pelillisiä elementtejä yhä laajemmin. Eikä se pelaamisen imagon kohentaminenkaan pahaa tee.

Lähde: Joystiq

Lisää aiheesta

Videopeleillä eroon yökastelusta

Suomi voitti tanssipelaamisen EM-kisat

Päivän peli Pissed opastaa tytötkin pissaamaan miestenvessassa