Tapahtumaraportti: Score! Music from video games

23.03.2014 10:00 Jukka O. Kauppinen

Miika J.K. Halmelapiipahti kuuntelemassa vetisin silmin Turun filharmoonisen orkesterin sulosäveliä. Kauniisti taikoivat soittimistaan melodioita, pelisellaisia!

Videopelit ovat ajat sitten nousseet marginaalista koko kansan huviksi, joten kysyntää pelimusiikin konserteille selvästi on.  Jotakin suuresta suosiosta kertoo sekin, että tietojeni mukaan paikalle oli eilen saapunut bussilasteittain väkeä myös Tampereelta ja Helsingistä – ja samaa on luvassa lauantain konsertissa. Kuten oheisesta otoksesta voi havaita, tyhjiä paikkoja ei salissa näkynyt. Itse konserttia ei ymmärrettävästi saanut kuvata tai muutenkaan taltioida. Toisaalta musiikkitapahtumassa läsnäolon tunnetta ei voi kuvilla edes välittää, joten väliäkö tuolla.

Mattimyöhäisille lippuluukuilla myytiin ei-oota, mutta tikettinsä ajoissa hankkineet saivat nauttia kahden tunnin ajan ennen kokematonta musiikillista iloa. Jos olit paikalla, tiedät varmasti mistä puhun. Jos sait lipun lauantaille, taputa itseäsi olalle oikein kunnolla!

Lue koko artikkeli: Turun konserttitalossa raikaa videopelimusiikin taika

Lisää aiheesta

Death Rally- ja Quantum Break –pelien muusikko Ville Sorsa kertoo työstään 

Jeff Minter teknojynkyttää ja tarjoaa ilmaista pelattavaa  

Jousiorkesterin pelisoundtracklevy julkaistiin 

Vau-efekti: Street Fighter II muuntui rock-oopperaksi!