Tarinavetoista seikkailua suomalaisittain – arvostelussa The Detail Episode 2 – From The Ashes

12.07.2015 12:00 | Jukka O. Kauppinen

Juho Anttila matkaa alamaailman syövereissä ratkomassa rikoksia. Mutta The Detailin tarinat ovat vähän erilaisempia.

Syystä tai toisesta viiteen osaan jaetun tarinan kakkosepisodia saatiinkin odottaa varsin pitkään, puolen vuoden ajan. Hetken aikaa allekirjoittanutkin pelkäsi tarinan jäävän kesken, mutta näin ei kuitenkaan onneksi ole käynyt. From The Ashes jatkaa Reginald ”Reggie” Mooren seikkailuja entistäkin tarinavetoisemmin.

Sanon entistäkin tarinavetoisemmin, sillä jo sarjan ensimmäinen episodi kitsasteli kovasti pelillisten elementtien kohdalla. Pari hassua QTE-henkistä toimintaosuutta ja muutama ultrakevyt puzzle viestivät siitä, ettei The Detailissa ole juuri perinteistä pelattavaa. Kakkosepisodi alleviivaa tätä linjausta entisestään.

Homma jatkuu melko pitkälti siitä, mihin ensimmäinen loppui. Järjestäytyneen rikollisuuden pysäyttämiseksi on perustettu iskujoukko, jota Reggie Moore vetää. Toisaalla entinen rikollinen Joseph Miller yrittää yhä pyristellä irti alamaailman kytköksistään, mutta ensimmäisen tarinan tapahtumien jälkeen tämä on entistä vaikeampaa.

Lue koko arvostelu: The Detail Episode 2 – From The Ashes (Linux, Mac, PC)

 

 

Ensiminuuttien mustavalkoinen tykitys tuo mieleen Frank Millerin Sin City -sarjakuvat. Tämä ei voi olla huono asia millään mittarilla. Samalla valetaan pohja myös pelattavuudelle. Luvassa on toisensa poissulkevia päätöksiä ja pari äärimmäisen kevyttä tarkkuushaastetta. Pelattavuuden ja pelaamisen määrän suhteen liikutaan samalla alueella The Walking Deadin niiden jaksojen kanssa, joiden aikana ei seuraavan repliikin lisäksi juuri muuta päästä päättämään.

The Detail Episode 1 – Where the Dead Lie (Linux, Mac, PC) 

Muropaketin uusimmat