Uusimmat

Tasavallan presidentti palkitsi suomalaisen pelialan kansainvälistymispalkinnolla

10.02.2012 10:48 Jukka O. Kauppinen

Tarja Halonen, Sonja Kangas (IGDA), Miikka Susi Lyytikäinen (Pelinkehittäjät Ry) ja KooPee Hiltunen (Neogames)

Tasavallan presidentti Tarja Halonen on virkakautensa loppupuolella ehtinyt antamaan tunnustusta myös suomalaiselle pelialalle ja sen viime vuosien aikaiselle huimalle kasvulle.

Kansainvälistymispalkinnon tavoitteena on edistää yritysten toimintaa kansainvälisessä ympäristössä sekä kykyä kehittää ja soveltaa uusia toimintamalleja. Sen tarkoituksena on kannustaa niin voittajayrityksiä kuin muitakin suomalaisyrityksiä kansainvälistymään.

Suomalaisen pelialan edustajana toimivat pelialan keskus Neogames, IGDA ja Suomen pelinkehittäjät ry.

Palkinnon perustelut:

Habbo Hotel, Max Payne ja Angry Birds ovat esimerkkejä suomalaisten peliyritysten luomista kansainvälisistä menestystarinoista. Suomen peliklusterin saaman yhteisöpalkinnon vastaanottivat järjestökentällä kolme aktiivisesti toimivaa järjestöä: pelialan yrityksiä edustava Suomen pelinkehittäjät ry, pelialalla työskenteleviä ihmisiä yhteen kokoava IGDA ja pelialan liiketoimintaa, koulutusta ja tutkimusta edustava Neogames.

”Järjestöjen tehtävänä on toimia alan puhemiehenä ja edistää alan yritysten toimintaa luomalla rakenteita esimerkiksi koulutukseen ja rahoitukseen. Peliyrityksille on syntymästään asti selvää, että ne ovat kansainvälisiä. Ne ottavat alusta alkaen osaa kovaan kansainväliseen kilpailuun, joten järjestöjenkin tehtäväkenttä on kansainvälinen”, kertoo Suomen pelialan keskuksen Neogamesin johtaja KooPee Hiltunen.

Suomen nopeasti kasvava peliala on taloudellisesti Suomen merkittävin kulttuurivientiala, joka tuottaa kansainvälisiä huipputuotteita ja menestystarinoita. Suomalaisten pelialan yritysten markkina muodostuu yli 90-prosenttisesti Yhdysvalloista ja Länsi-Euroopasta. Alan ytimessä ovat pelejä kehittävät ja pelipalveluja tarjoavat yritykset. Pelialalla työskentelee Suomessa noin 1300 henkilöä. Alalla toimivan 70 yrityksen liikevaihto oli yli 165 miljoonaa euroa vuonna 2011 ja toimiala on alallaan Pohjoismaiden suurin.

Lue myös

Commodore: A Company on the Edge – upea historiateos kovissa kansissa

Domen arvosteluviikko: hela tammikuu 2012

Skabaa ja voita: himoitsemasi PS Vita -peli, minihiiri ja Pinstripe-muistitikku!

Testissä PC-versiot: Batman Arkham City ja Assassin’s Creed Revelations