UUSIMMAT

Tässä se sitten vihdoin on, Valven virallinen peliohjain [video]

05.06.2015 17:30 | Miikka Lehtonen

Steam Controller

Valven tulevasta ryntäyksestä rautamarkkinoille on puhuttu jo jonkin aikaa. Viralliset Steam Machine -koneet, sekä niiden kylkeen lanseerattu Steam Controller -peliohjain ovat herättäneet mielenkiintoa ja epäilyksiä. Nyt ainakin ohjain on ihan kunnolla näytillä.

Voitaisiin perustellusti kysyä, että mikä ihme tekee Valven Steam Controller -ohjaimesta niin ihmeellisen, kun PC-pelaajat pitkin maailmaa voivat vain plugata vaikka Xbox 360:n, Xbox Onen tai PlayStation 4:n ohjaimen koneeseensa ja käyttää niitä ongelmitta. Itse en rehellisesti sanoen keksi tähän vastausta — ja täten en ole koko ohjaimesta kamalan kiinnostunut — mutta annetaan nyt Valvelle puheenvuoro. He voivat käyttää sen vaikka tämän videon muodossa.

Mielipiteitä?

Mielipide Steam-ohjaimesta?

Vastaus Vastanneiden osuus tällä hetkellä
Vaikuttaa siistiltä!
73%
Jaa-a...
27%
Karmeaa schaibaa
0%

Siirry takaisin kyselyyn

Keskustelu

En oikein vieläkään käsitä tätä koko Steam Machine -konseptia. Kehittivät siis ohjaimen, ja lisensioivat pienen ja kalliin PC:n? Ja tämä siis kamppailee mistä markkinoista, PC vai konsoli?

Itsekin tässä odottelen, että kuinkahan oikeasti mahtaa taipua rts pelaaminen tuommoisella. Toivottavasti ei jää vaan hypeksi.

Eipä tuossa muuta järisyttävän innovatiivista ole kuin pohjassa olevat lisäpainikkeet. Ohjaimen myötä hiiriohjattavat strategiapelit saavat vihdoin (teoreettisesti) ponttia pesään. Plussaa tulee myös siitä että valven specsien mukaan kaikki nappulat ovat täysin ohjelmoitavissa. Suurin kysymys onkin siis millainen ja kuinka kattava ohjelmisto laitteen mukana toimitetaan vai tarviiko sitä taas vaihteeksi turvautua pinnaclen game profileriin tms. 3-rd party ohjelmistoon.

Mielenkiinnon kohteena on myös vastaanotin – siitä en ole hirveämmin nähnyt kuvia. Kyseenalaiseksi jää myös kosketuspintojen tarkkuus ja herkkyys – peukalo muodostaa yllättävän laajan kosketuspinnan ja kursorihyppäyksiä saattaa esiintyä kun peukaloa asemoi uudelleen. Noita live-reviewejä löytyy youtubesta niin siellä puhuvat ettei ohjaimen tarkkuus vastaa odotuksia. Mm. Xbox ohjain KontrolFreekkien kanssa on tarkkuudessa ihan toisessa luokassa (nopeetemposet FPS pelit).

Idea Steam-ohjaimessa on aivan mahtava. Juurikin tuo, että pelissä ei tarvitse olla natiivia päditukea, vaan tuolla voi pelata myös hiirivetoisia pelejä. Mutta, onko ohjain käytännössä noin hyvä, kuin mitä video mainostaa? Ei auta kuin odotella arvosteluita ja katsoa miten käy. Ehdotomasti tulee hommattua jos täyttää odotukset.

Muropaketin uusimmat