Tässäkö lääke Diablo III:n hajoavaan talouteen ja pelimekaniikkaan?

20.06.2012 09:30 | Tero Lehtiniemi

Olen erittäin huono teeskentelijä, enkä edes halua teeskennellä ettenkö olisi pettynyt siihen miten Blizzard on hoitanut sekä Diablo III:n ”hiomisen” että itse pelin julkaisun. Mokaajille on kuitenkin annettava myös kunniaa korjausliikkeistä, ja ainakin kuulopuheiden perusteella sille kunnialle on nyt aihetta.

Diablo III:n kullalla käytävä tavaroiden huutokauppa on kärsinyt lyhyen historiansa aikana kahdenlaisista ongelmista: ensimmäinen oli inflaatio, joka iski kun varsinaiseen pelaamiseen ei kulunut rahaa ja farmerit pääsivät vauhtiin. Toinen, lähes kuoliniskuksi laskettava temppu oli oikealla rahalla toimiva huutokauppa, kavereiden kesken RMAH. Tämä viimeistään johti siihen että huutokauppa tyhjeni kunnollisista tavaroista, kun joka jonne haluaa saada vihreistään miljaardeja.

Inflaation osatekijänä on tosiaan ollut se, ettei rahaa kulu. Korjauskulut ovat olleet olemattomia, ja kovien pomojen tappaminen ns. graveyard zergaamisella on ollut tehokas taktiikka. Blizzard on ilmoittanut pitävänsä asiaa ongelmallisena, ja tutkinut eri vaihtoehtoja sen ratkaisemiseksi.Tuoreimmassa 1.0.3-päivityksessä ratkaisu on nyt keksitty: nousseet korjauskulut. Nousu ei ole mitenkään marginaalinen, vaan karkeasti ottaen voidaan puhua nelin- tai jopa kuusinkertaisista kuluista. Vielä varmistamattomien huhupuheiden mukaan esimerkiksi Act I Infernon Warden/Butcher run ilman kuolemia tulee uusien korjauskulujen ansiosta sieltä saatavaa kultamäärää kalliimmaksi ilman kuolemiakin, joten voidaan sanoa että korjausliike lienee oikeilla linjoilla.

Blizzard onkin ilmoittanut, että mikäli pelaajat haluavat selvitä pienillä korjauskuluilla, kannattaa kuunnella Hardcore-pelaajilla. Firman käsityksen mukaan heillä saattaa olla käytännöllisiä vihjeitä siihen, kuinka korjauskulujen määrä pysyy aisoissa. Heh heh.

Nähtäväksi jää riittääkö nyt tehty korjausliike, mutta selkeästi parempaan suuntaan ollaan menossa. Graveyard zergaamisen tuhoamisen lisäksi korjauksella on nimittäin potentiaalia korjata myös kulta-AH:n tilanne, koska rahalla viimein on käyttöä. Täydellinenhän ratkaisu ei silti ole, koska aina voi ostaa kultaa ja todennäköisesti pahimmilla addikteilla on jo tilillä miljoona jos toinenkin. Mutta parempi tehdä jotain kuin olla tekemättä. Tai jotain.

Lähde: Diablo 3 Builds

Lue myös

Domen arvosteluviikko 22-23/2012: Advanced Tactics, Ghost Recon Future Soldier, Spec Ops, Starhawk, Torchlight II, Suomalaiset pelit silloin ja nyt…

Rintama – rajoittamatonta lautapelisotaa ilmaiseksi

Wiikon wanha: Battlefield Vietnam

Worlds of Ultima -roolipelit julkaistiin ilmaiseksi