Tästä laukauksesta voisi moni pelisniputtajakin ottaa oppia!

03.06.2013 10:00 | Miikka Lehtonen

Sniputus on peleissä aika arkipäiväistä juttua ja aika moni enemmän hommaa harrastanut on siinä pelottavan hyvä. Mutta pelottavan hyvän yläpuolellekin voi nousta. Se tosin vaatii vuosikausien oikeaa harjoittelua ja luontaista soveltuvuutta, mutta kun palaset osuvat kohdalleen…

Ryan Cleckner on entinen Ranger-erikoisjoukkojen tarkka-ampuja ja tiiminjohtaja, joka nykyään toimii Texas Triggers -ampumakoulun opettajana. Koska mies oli aikanaan eräs maailman parhaista tarkka-ampujista, hän saa usein pyyntöjä esitellä kykyjään. Eihän sitä mies loputtomiin kestä kuunnella, joten videoryhmä paikalle ja asetta olalle!

Cleckner ampuu videolla Barrett M107 -kiväärillä, joka on aikamoinen vehje. Vajaat 17 kiloa painava tarkkuuskivääri ampuu vaatimattomia 12,7mm ammuksia, joita nähdään yleisemmin muun muassa ilmatorjuntakonekivääreissä. Se onkin tarkoitettu muun muassa kevyiden panssaroitujen ajoneuvojen pysäyttämiseen.

Kuten tarkka-ammunnassa yleensäkin, M107:llä ammutaan yleensä makuulta, jotta aseen saa tuettua kunnolla ja tukevasti. Pienetkin heilahdukset kun moninkertaistuvat näillä etäisyyksillä valtaviksi heitoiksi. Lisäksi 17 kilon möhkälettä on aika vaikea pitää vakaana seisaaltaan pelkillä käsilihaksillaan. Näin Cleckner kuitenkin tekee. Ja mitäs sitten tapahtuukaan?

 

Komea laukaus, josta tekee erityisen komean siis se, että se ammutaan seisaaltaan. Makuultahan tarkka-ammunnan maailmanennätys syntyi Afganistanin vapaa maailma vastaan fanaatikot -maaottelussa, jossa brittiläinen Craig Harrison saavutti todennetun osuman 2475 metrin etäisyydeltä.

Ja jotta tämä saataisiin nyt edes jotenkin kietaistua takaisin peliaiheeseen, heitelkäähän vaikka kommentteihin linkkejä hienoimpiin pelisniputusvideoihin!

Lisää aiheesta

Sniper Elite Nazi Zombie Army (PC) 

Sniper: Ghost Warrior 2 (PC, PS3, Xbox 360) 

Hitman: Sniper Challenge (Xbox 360)