Uusimmat

Tearaway Unfolded näyttää hurmaavalta [video]

08.09.2015 13:30 Miikka Lehtonen

Tearaway on niitä PlayStation Vitan harvoja todellisia helmiä. Mediamoleculen tasohyppelypeli oli tiimin vuosia kestäneen ”tee se itse” -peliputken huipentuma, jossa pelaaja pääsi Vitan kameran ja kosketusnäytön avulla leikkimään jos jonkinlaisia paperileikkejä tasohyppelyn lomassa.

Koska Vita on konsolina suunnilleen yhtä suosittu kuin jäävesi Antarktiksella, olisi ollut harmi jättää peli kuolemaan alustalle, jossa monikaan ei päässyt sitä kokemaan. Niinpä pelistä tehtiin uusittu versio PlayStation 4:lle.

Pelin ympärillä leijailee kysymysmerkkejä, jotka liittyvät siihen interaktiivisuuteen. PlayStation 4:n ohjaimesta toki löytyy se kosketuspinta, mutta Vita-versiossa hauskaa oli nimenomaan se, että Vitan takapaneelin kosketuspinta on saman kokoinen kuin laitteen ruutu. Peli hyödynsi tätä ominaisuutta niin, että pelaaja pystyi konsolin pohjaa naputtelemalla tökkimään pelimaailman osia ylöspäin, mikä ei toimisi tietenkään PlayStation 4:n ohjaimella yhtä hyvin. Ja onhan PlayStation 4:äänkin toki kamera julkaistu, mutta monellako sellaista on?

Jää nähtäväksi, mitä Mediamolecule on keksinyt, mutta oli miten oli, tässä se traileri. Tearaway Unfolded on kaupoissa tänään.