Uusimmat

Tee oma Candy Crush Saga – nyt se on mahdollista

25.03.2016 15:00 Juho Anttila

Candy Crush Saga -naksuttelusta tuttua Kingiä on pidetty melkoisena hirviönä. Firmaa on syytetty sekä tuotemerkkiperseilystä että myös muiden pelien kopioimisesta. Iso firma on kieltämättä käyttänyt asemaansa väärin, mutta ei King silti ole yksipuoliselitteisesti suuri Saatana. Sen todistaa ainakin firman uusin temppu.

King on nimittäin julkaissut käyttämänsä Defold-pelimoottorin kaiken kansan hyödynnettäväksi, ilmaiseksi. Studion oman kertoman mukaan kyse on ultimaattisesta 2D-pelimoottorista. Defold toimii Mac OS X -, Windows- ja Linux -käyttöjärjestelmillä ja sillä kehitettyjä pelejä voi pelata mainittujen alustojen lisäksi iOS- ja Android -laitteilla sekä HTML5-kyvykkäillä verkkoselaimilla.

Kingin oman näkemyksen mukaan mitä useampi kehittäjä käyttää Defold-moottoria, sitä parempi myös itse moottorista tulee. Yhteisön tuki auttaa kehittämään pelimoottoria eteenpäin monella tavalla, mikä hyödyntää pelaajayhteisön lisäksi myös Kingiä itseään.

Niin, ja kuten otsikossa mainitaan, Defold-pelimoottorin hyödyntäminen tekee muun muassa oman Candy Crush Saga -kopion väsäämisen entistä helpommaksi. Kannattaa kuitenkin muista tekijänoikeudet. Kingin lakimiehet lienevät nanosekunneissa kenen tahansa sellaisen niskassa , jotka yrittää rahastaa firman tuotemerkeillä.

Lähde: Gamesindustry

Lisätietoja: king.com

Lisää aiheesta

Candy Crush Saga -kehittäjän talousluvut kyykkäsivät

Activision osti Candy Crush -kehittäjän hirmuiseen hintaan

Candy Crush Saga -julkaisija sopii tuotemerkkiriitojaan