Uusimmat

Tehokkain tapa zombien nitistämiseen? Kymmensormijärjestelmä!

06.12.2013 20:00 Jukka O. Kauppinen

Typing of the Dead on kuulkaas semmoinen peli, ettei hauskemmasta oikeastaan väliä. Paitsi jos et osaa käyttää näppäimistöä kuin kahdella sormella tökkimällä. Silloin joku tulee maistamaan aivojasi. Kunnon naputtelumestarit sen sijaan pärjäävät oikein hyvin Typing of the Deadin zombiapokalypsiä vastaan, kuten Mats Kyyrö todistaa.

Typing of the Dead: Overkill perustuu samaan ajatukseen, mutta tällä kertaa retusoinnin kohteena on aiemmin Wiille ja PlayStation 3:lle ilmestynyt House of the Dead: Overkill. Peli on sama, tosin sillä erotuksella, että zombeja lahdataan nyt ampumisen sijaan  kirjoittamalla hirveällä vimmalla ilmassa leijuvia sanoja ja lauseita. Kirjoittamalla nopeasti ja virheettä voi kerätä alati kasvavaa kombo-bonusta, jonka hallitseminen on ainoa keino sijoittua verkkoon ladattavilla pistetilastoilla. Peli on kuitenkin kirjoitusasun suhteen varsin anteeksiantava: esimerkiksi välilyöntejä ja isoja kirjaimia ei ole pakko syöttää ollenkaan, eikä muutama väärä painalluskaan siellä täällä vielä nollaa koko komboa.

Sanat ja lauseet joita pelaajan tulee kirjoittaa ovat sattumanvaraisia ja ne vaikeutuvat pelin edetessä. Zombien niittäminen nurin kirjoittamalla lausahduksia kuten ”You startled me!” tai ”Violent Crime Simulator” herättää väistämättäkin naurunhörähdyksiä. Valitettavasti kaikki tuntuu kuitenkin paljon tarkoitushakuisemmalta kuin alkuperäisessä Typing of the Deadissa, jossa sanojen täydellinen irrallisuus ympärillä vallitsevasta zombie-apokalypsistä oli kaikessa tahattomuudessaan nerokasta.

Lue koko arvostelu: Typing of the Dead: Overkill (PC)

Lisää aiheesta

The Typing of the Dead (PC, DC) – Dome.fi

Lue  myös

Diablo III: Reaper of Souls –ennakko (Mac, PC, PS3, Xbox 360)

New Beginning: Final Cut (PC)

Trials Evolution: Gold Edition (PC)

WWE 2K14 (PS3, Xbox 360)