Tekes panostaa vahvasti pelialaan

12.07.2014 13:00 | Juho Anttila

Peliala on noussut viimeisen parin vuoden aikana vahvasti laajemman yleisön tietoisuuteen. Rovion ja Supercellin kaltaiset menestystarinat ovat poikineet puheita uusista Nokioista ja suomalaisesta vientivaltista. Pelialaan panostetaan nyt vahvasti. Teknologian ja innovaatioiden kehittämiskeskus TEKES auttaa erityisesti aloittelevia peliyrityksiä korvaamattomalla tavalla.

TEKES ei toki ole herännyt pelialaan vasta nyt. Viimeisen 15 vuoden aikana peliprojekteja on rahoitettu yli 65 miljoonalla eurolla. Vuodesta 2012 lähtien panostus on kuitenkin ollut merkittävästi vahvempaa. Tuolloin aloitetun Skene – Games Refueled -ohjelman tavoitteena on rahoittaa pelialaa 30-35 miljoonalla eurolla vuoden 2015 loppuun mennessä.

Tähän mennessä Skene-ohjelman puitteissa on jaettu rahoitusta 14 miljoonaa euroa 50:lle yritykselle. 75% näistä yrityksistä on aloittelevia niin sanottuja startup-yrityksiä. Rahaa ei jaeta kritiikittä kaikille pyytäjille, vaan projektin on oltava haastava ja lupaava. Lisäksi tukea hakevalta yritykseltä edellytetään myös omaa rahoitusta ennen kuin TEKES:n tukihanat avautuvat.

Illusion-seminaarissa Joensuussa puhuneen TEKES:n Kari Korhosen viesti rahoitusta hakeville uusille yrityksille olikin selvä: tehkää kotiläksynne, suunnitelkaa pelinne ja bisneksenne hyvin ja ottakaa tämän jälkeen yhteyttä TEKES:iin. Haastaville ja lupaaville projekteille löytyy varmasti rahoitusta, kunhan perusasiat ovat kunnossa.

Lisää aiheesta

Lupaavan Reset-älypelin rahoituskampanja oli epäonnistua huonon onnen vuoksi

Ari Pulkkinen kertoo: Pelimusiikki on vihdoin Teosto-kelpoista

Pelialan ammattilaiset kokoontuvat jälleen Joensuuhun

Muropaketin uusimmat