Uusimmat

Tekken-pomo paljasti, miksi suosittu taistelupelisarja on ilmeisen kuollut

Kuva: © Bandai Namco

26.06.2024 12:33 Muropaketin toimitus

Soulcalibur-taistelupelisarjan kohtalosta on saatu hieman lisätietoa.

Tekken-pelisarjasta vastaava Katsuhiro Harada on paljastanut, miksi Bandai Namco ei ole julkaissut hetkeen uutta Soulcalibur-sarjan peliä.

Haradan mukaan yksi syistä pelisarjan näennäiselle kuoppaamiselle on pelisarjan kannalta tärkeiden henkilöiden lähteminen studiolta, mikä johtui ”organisaatioon tehdyistä muutoksista ja Namco Bandain päätöksentekijöistä”, uutisoi IGN. Pelisarjasta vastasi kuitenkin aiemmin ”vahva johtaja” ja ”eliiteistä” koostuvat kehittäjät, kunnes kyseinen johtohenkilö lähti lätkimään.

Hän jatkoi tarkentamalla, että taustalla oli erityisesti urasuunnitelmiin vaikuttaneet muutokset, sillä kehittäjät pystyivät ylentymään ainoastaan ryhtymällä johtajiksi sen sijaan, että heistä olisi tullut erinomaisia pelikehittäjiä. Hän nosti itsensä esimerkiksi, kun tämä ylennettiin Global Business Developmentin johtoon, millä ”ei ollut mitään tekemistä pelinkehityksen kanssa”.

Hän kuitenkin jatkoi Tekken-tiimin johtamista, vaikka tämä ei enää hänen virallisiin tehtäviin kuulunutkaan. Haradan mukaan Tekken-tiimi toimikin Bandai Namcon sisällä käytännössä itsenäisenä yhtiönä, josta julkaisija ei välittänyt. Tämä oli hänen mukaan kuitenkin merkittävin ero Tekkenin ja Soulcalibur-pelisarjan välillä, ja minkä vuoksi jälkimmäinen on sittemmin kadonnut. Harada ei kuitenkaan usko, että pelisarjaa on kokonaan kuopattu.

Pelisarjan edellinen osa, Soulcalibur 6, julkaistiin vuonna 2018.