Tellatalen ongelmat kasautuvat, nyt studion perustaja haastoi pelitalon käräjille

15.06.2018 20:07 | Muropaketin toimitus

Telltale ei pääse ongelmien suosta niin millään. Nyt studion perustaja on haastanut pelitalon oikeuteen.

Telltale Games on ollut otsikoissa sitä piinaavien ongelmien vuoksi. Studio on ajautunut taloudellisiin ongelmiin, jonka vuoksi se on joutunut irtisanomaan työvoimaansa.

Nyt Telltalen yksi perustajista ja entinen toimitusjohtaja Kevin Bruner on haastanut pelitalon oikeuteen sopimusrikkomuksesta. Bruner jätti yrityksen viime vuoden maaliskuussa. Hän auttoi Telltalen perustamisessa vuonna 2004. Myöhemmin vuonna 2015 Bruneristä tuli Telltalen toimitusjohtaja.

“On aika päästää yhtiön johtoon joku sellainen henkilö, joka pystyy paremmin viemään Telltalen aivan uudelle tasolle”, Bruner sanoi jättäessään studion.

Bruner ei ilmeisesti ollut tyytyväinen, kuinka hänen lähtöönsä liittyviä asioita hoidettiin, sillä hän on haastanut San Rafaelissa päämajaa pitävän Telltalen oikeuteen.

Entisen toimitusjohtajan mukaan sen jälkeen, kun Lionshead sijoitti Telltaleen pääomaa vuonna 2015, jotkut studion hallituksen jäsenet halusivat muuttaa yhtiön liiketoimintamallia. Siihen kuului Brunerin kampeaminen pois toimitusjohtajan pallilta.

Haasteen mukaan Telltalen olisi pitänyt Brunerin kanssa tekemänsä sopimuksen myötä auttaa häntä myymään pelistudioon liittyviä omistuksia. Bruner väittää, että Telltalen johtajat katkaisivat kaikki välit häneen ja sanoivat, ettei heidän tarvitse auttaa Bruneria yhtään missään.

Telltalen asianajajien mukaan oikeusjutulla ei ole minkäänlaista pohjaa, vaan kyseessä Brunerin kosto yritykselle, joka on jo valmiiksi taloudellisissa vaikeuksissa.

Bruner oli taannoin kohun keskellä, kun Telltalella aiemmin työskennelleet henkilöt kertoivat, kuinka yrityksessä puristettiin työntekijöistä aivan kaikki mehut irti.

“Usein tuntui siltä, että teemme pelejä erityisesti Brunerille. Muokkasimme pelimekaniikkaa, pelin henkeä ja hahmoja puhtaasti hänen makunsa mukaan. Tämä oli hänen johtajuuden suurimpia ongelmia: hän oli täysin varma siitä, että hänen makunsa on parempi kuin kenenkään muun”, lausui eräs Telltalen työntekijä.

Brune ja Telltale kohtaavat oikeudessä kesäkuun 17. päivä.