Tero tykkää sateesta, tässä todisteet!

02.10.2013 20:00 Miikka Lehtonen

Ihku Shirley Manson lauloi jo vuonna 1995 olevansa onnellinen vain kun sataa. Tarina ei kerro, onko Tero onnellinen myös muulloin, mutta sade ainakin todistetusti sai miehen iloiseksi. Isolla S:llä kirjoitettuna siis.

Tero Lehtiniemi testaili Sonyn tuoretta survival horror -seikkailu Rainia ja joutui itsekin virtojen vietäväksi. Meno oli ilmeisesti aika jäätävää, mutta mies onnistui pitämään silti päänsä pinnalla. Sadevitsit loppuvat tähän ja alkaa lainaus.

Pohjimmiltaan Rain on toimintaseikkailu. jossa sankarina toimivaa poikaa on ohjattava läpi vaarallisten alueiden. Esteitä on monenlaisia, ympäristöpuzzleista vaarallisiin yön olioihin ja tytön pelastamista vaativiin toimenpiteisiin. Ongelmanratkaisussa ja selviytymisessä tärkeimpänä keinona toimii sekä pojan että tytön näkymättömyys: nämä näkyvät vihollisille vain sateessa tai ollessaan mutaisia, tosin sama ominaisuus on myös kaikilla vihollisilla.

Parin toimintanäppäimen ja sinänsä yksinkertaisen idean varaan on saatu rakennettua yllättävän monipuolisia puzzleja. Lähes jokainen pelin luvuista esittelee uusia ongelmia ja niiden ratkaisumalleja, ja kierrätykseen sorrutaan oikeastaan vasta aivan lopussa. Ongelmat ovat myös loogisia, ja vaikka kuolema vierailee usein, on jatkopisteitä ripoteltu toisinaan jopa muutaman sekunnin välein. Parin kuoleman jälkeen peli tarjoaa myös vihjettä edessä olevan pulman ratkaisemiseksi, mikä yleensä viimeistään mahdollistaa esteen selättämisen.

Hyvältä kuulostaa, mutta että ihan 12,95 euron edestä?

Lue toki koko arvostelu ja ota selvää!

Mutta kuuntele ensin tämä biisi, jos et vielä ole kuullut. Dude, it’ll blow your mind!