Uusimmat

Terrorismipanikointia PSP:n takia

30.08.2006 15:03 Jukka O. Kauppinen

Amerikassa ei mene hyvin. Kiitos netin aikakauden, saamme nauttia jotakuinkin jatkuvasti erilaisista uutisista kun turhasta panikoivat viranomaiset pidättävät kansalaisia milloin minkäkin mitättömän syyn tähden. Milloin vessanpyttyyn pudonnut iPod aiheuttaa pommihälytyksen lentokoneessa, milloin PSP-käsikonsoli tulkitaan terroristin aseeksi.

Amerikkalainen Robert A. kertoo istuneensa kaikessa rauhassa autossaan pelaamassa Tekkeniä, kun poliisit höökivät paikalle ja pidättivät hänet.

”Poliisit karjuivat ja pakottivat nostamaan käteni ylös, astumaan ulos autosta ja laittamaan kädet autoa vasten. He löivät minut käsirautoihin, tutkivat auton ja ottivat PSP-konsolini, koska se oli epäilyttävä. Paikalle saapui lisää poliiseja, jotka kuulustelivat minua.”

Syy? Kirjoittaja oli pysäköinyt autonsa jonkin virastotalon eteen, ja viranomaiset pitivät autossa pelaamista epäilyttävänä.

Tämä on tosin vielä pientä erään World of Warcraft –pelaajan kokemuksiin, kun lentokoneen vessanpönttöön pudonnut iPod-soitin aiheutti kunnon terroristihälytyksen.

PSP-pidätys

I played WoW, I became a terrorist