UUSIMMAT

Terroristeja siellä, terroristeja täällä, terroristeja joka puolella! Tier 1 apuun!

31.10.2012 20:00 Jukka O. Kauppinen

Pahat, pahat terroristit. Hyvät, hirmu hyvät Tier 1 -soturit. Mitä tapahtuu, kun Heikki Takala menee sinne väliin sohimaan?

Aihe on kieltämättä mielenkiintoinen. Armeijan erikoisjoukkojen arkipäivästä ei juuri tietoa heru julkisuuteen. Kurkistus verhon taakse paljastuu kuitenkin pintapuoliseksi. Warfighterin tehtävät ja tapahtumat perustuvat löyhästi oikeaan elämään. Kuinka löyhästi, tarina ei kerro. Tehtävien alussa yleensä vain mainitaan asiasta, menemättä sen kummemmin operaation taustoihin. Tämä jättää  liikaa tilaa mielikuvitukselle, jättäen pelaajat vain arvailemaan mikä on totta ja mikä ei. Kuitenkin kuin asiaa alleviivatakseen, kehittäjä on tuupannut mukaan erään lähihistorian kuuluisimmista tarkka-ampuja tehtävistä, joissa laivaston SEAL-sotilaat tiputtavat kolme somalimerirosvoa yhdellä synkronoidulla laukauksella. Tehtävän kesto on noin kaksi minuuttia, ja se vain alleviivaa kuinka hajanainen kokemus Warfighter on.

Mother-, Stump- ja Preacher -nimillä tunnetut päähenkilöt kulkevat läpi lyhyehkön kuusituntisen kampanjan räiskytellen sinne ja tänne kentissä, jotka ovat joko apinoitu suoraan markkinajohtajalta, tai kierrätetty joistakin vähemmän tunnetuista räiskinnöistä. Tehtävien välissä käydään läpi sotilaiden henkilökohtaisia tuntemuksia, mutta tämäkin jää niin pintapuoliseksi ettei hahmoista välitä tuuman vertaa. Ei vaikka ihmiskohtalot ovat ajoittain karmeita. Osansa tekee omituinen visuaalinen anti, joka on malliesimerkki uncanny valley -termistä. En ole hetkeen nähnyt pelissä näin omituisia ihmishahmoja.

Lue koko arvostelu: Medal of Honor: Warfighter (PC, PS3, Xbox 360)

Lue myös

Assassin’s Creed III (PC, PS3, Xbox 360)

Bad Piggies (Android, iOS, Mac, PC)

Cypher (Mac, PC)

Dishonored (PC, PS3, Xbox 360)

Hotline Miami (Mac, PC)

XCOM: Enemy Unknown (PC, PS3, Xbox 360)