Test Drive 360 täysihintaisena Eurooppaan

01.08.2006 09:32 | Miikka Lehtonen

Test Drive EuroKuuluitko siihen autopelien ystävien sankkaan joukkoon, jotka odottivat innolla budjettihintaista Test Drive Unlimited -ajopeliä? Kuulostiko Xbox Live -lisäpaketteihin pohjaava bisnesmalli lupaavalta? Jos vastasit kyllä, olisi kannattanut muuttaa Amerikkaan. Eurooppa jää nimittäin taas vaihteeksi lapsipuolen asemaan.

Tällä hetkellä päätään raapiville muistutuksena, että Test Drive Unlimited tulee olemaan rapakon takana budjettihintainen julkaisu ja 39.90 taalan hintalappunsa myötä halvin Xbox 360 -peli. Atarin bisnesmalli nojaa siihen, että lukuisat ihmiset ostavat pelin ja sitten hyödyntävät maksullisia Xbox Live -lisähärpäkkeitä saadakseen peliin lisää ratoja, autoja ja muuta sisältöä. Rohkea kokeilu kaikin puolin.

Eurogamer.com uutisoi, että Euroopassa kuvio jää puolitiehen. Peli nimittäin tullaan lanseeraamaan wanhassa maailmassa täysihintaisena pelinä. Atarin Amerikan päätoimisto on vahvistanut tiedon ja maininnut perusteluksi Amerikkaa pienemmän käyttäjäkannan, joka tekisi mikrokauppoihin perustuvan talousmallin kannattamattomaksi. Viimeisimpien myyntilukujen perusteella Eurooppa on noin kaksi miljoonaa konsolia jäljessä Amerikan kunnioitettavaa 3.3 miljoonan käyttäjän kantaa, joten perustelu tuntuu uskottavalta.

Test Drive Unlimited

Olemme kuitenkin valmiit lyömään vetoa vaikka tältä istumalta, että oletettavasta 64.90 euron hintalapusta huolimatta euroversio ei sisällä Amerikassa maksullisia ladattavia, vaan europelaajatkin pääsevät pulittamaan pisteitä saadakseen ne. Näinollen ratkaisua ei voida pitää positiivisena kuin korkeintaan Atarin kirstunvartijoiden kannalta. Toisaalta ennen soihtujen ja talikoiden hakemista kaapista kannattaa odottaa lopullista peliä, jotta näemme, kuinka paljon valmista sisältöä siinä lopulta on. Mikäli peli sisältää kymmeniä automalleja ja lukuisia ratoja, moni ei välttämättä edes kaipaa lisäsisältöä.

Atari kiirehti kuitenkin lisäämään, että kaikki pelin sisältö ei tule suinkaan olemaan maksullista, vaan peliin pystyy imeskelemään myös ilmaismateriaalia. Määrä- ja laatusuhde maksulliseen sisältöön verrattuna on kuitenkin kysymysmerkki.

Mielenkiintoiselta kuulostava massiivinen automoninpeli ilmestyy syyskuussa, jolloin palaamme asiaan lopullisen arvostelun myötä ja selvitämme, mikä on hintalapun ja sisällön aiheuttama korrekti paheksunnan määrä.