Testissä Samsung Galaxy Tab -tablet-tietokone

16.11.2010 14:05 | Jukka O. Kauppinen | 181

Uusimmassa murotestissämme tutustumme Samsung Galaxy Tab -tablet-tietokoneen ominaisuuksiin, siinä pyöritettävään Android 2.2 -käyttöjärjestelmään ja käyttökokemuksiin.

Lisäksi pohdimme millaiseen käyttöön tablet-tietokoneet on kohdistettu ja mihin ne soveltuvat, vertaamme laitetta tablet-tietokoneiden tiennäyttäjään Apple iPadiin ja lopuksi esittelemme laitteen käyttöä videon muodossa.

Galaxy Tabin muotoilu on pelkistetty, sillä edestäpäin katsottuna näkyvimmässä osassa on Corningin kehittämällä Gorilla-lasilla kolhuilta ja naarmuilta suojattu seitsemäntuumainen kosketusnäyttö, jonka alapuolella on neljä näppäintä ja runko mukailee mustaa värimaailmaa. Monikosketusnäytön resoluutio on 1024×600, mutta pettymykseksi käytössä ei ole erittäin laadukkaaksi todettua Super AMOLED -näyttöä, joka löytyy esimerkiksi Galaxy S -älypuhelimesta. Super AMOLED -näytöillä (Super Active-Matrix Organic Light-Emitting Diode) on ollut pahoja toimitusongelmia, joten oletettavasti tästä syystä Samsung on päätynyt käyttämään perinteistä LCD-TFT-näyttöä. Näyttö on laadukas ja esimerkiksi sivusta katsottuna värit eivät vääristy, vaikka selvää tummenemista onkin havaittavissa. Näyttö tarjoaa erittäin kirkkaan ja värikylläisen lopputuloksen, ja kapasitiivisen kosketuspinnan käyttäminen toimii saumattomasti ja kuittaa sormen liikkeet pääsääntöisesti viiveettömästi.

Laite painaa ainoastaan 380 grammaa ja 190 x 120 x 12 millimetrin (korkeus x leveys x paksuus) kokoisen rungon sisällä on Hummingbird-koodinimellinen 1,0 gigahertsin kellotaajuudellinen ja yksiytiminen ARMin Cortex A8 -arkkitehtuuriin perustuva prosessori. Prosessorin ohella Hummingbirdissä on 3D-bittimurskaimena PowerVR SGX540 -grafiikkapiiri. Keskusmuistia laitteessa on 512 megatavua ja sisäistä tallennusmuistia löytyy ohjelmille kaksi gigatavua sekä lisäksi käytössä on 16 tai 32 gigatavua muistia, josta on vapaana ensimmäisenä mainitun mallin tapauksessa vajaat 13 gigatavua. Tallennuskapasiteettia voidaan kasvattaa ulkoisella microSD-muistikortilla.

Yhteyksien osalta tuettuna on WLAN, joka käsittää 802.11a/b/g/n-standardit, sekä Bluetooth 3.0. GSM-verkon taajuuksista tuettuina ovat 850, 900, 1800 ja 1900 MHz ja 3G-yhteyksistä 900, 1900 ja 2100 MHz:n taajuudet. Lisäksi laite on varustettu A-GPS:llä, digitaalisella kompassilla, gyroskoopilla sekä kiihtyvyys- ja valaistusantureilla.

Lue koko testi tästä:

Muropaketti: Samsung Galaxy Tab

Lue myös

Assassin’s Creed Brotherhood -ensikosketus osa 3: Jälleenrakenna Rooma, pelaa moninpelimurhahippaa

Facebook yrittää modernisoina nettiviestinnän – sähköpostit, pikaviestit ja tekstiviestit kulkevat Facebook Messages -palvelun kautta

Kinect-julkaisupelit testissä: Dance Central, Kinect Adventures, Kinect Joyride, Kinect Sports ja Kinectimals

Logitech G35 -pelikuulokkeet tarjoavat toimivaa surroundia