Uusimmat

The Secret World -tuottaja vaikean tehtävän edessä

02.10.2012 14:30 Miikka Lehtonen

Ei käy Funcomin miehiä kateeksi. He julkaisivat kesällä The Secret World -massiivimoninpelinsä, joka yllätti monet arvostelijat ja pelaajat laadullaan. Minutkin. Mutta ei selvästi tarpeeksi monia pelaajia, sillä myynnit jäivät huonoiksi ja nyt edessä on vaikea ongelma: miten miellyttää kaikkia?

The Secret World on melkoinen mysteeri. Ei siis sisältönsä, vaan vastaanottonsa puolesta. Arvostelut ja pelaajien reaktiot jakautuivat tasaisesti akselille parasta shittiä / täyttä paskaa. Myynnit jäivät pettymykseksi, joskin peli on tiettävästi pitänyt hyvin ne haalimansa pelaajat. Mutta nyt edessä on vaikea tehtävä: pelin vikoja pitäisi korjailla samalla kun siihen kehitetään lisäsisältöä ja yritetään haalia uusia pelaajia. Mutta milläs lähdet tekemään tällaista duunia, kun mielipiteitä on joka lähtöön?

”Se, että yksi peli on niin monta eri asiaa niin monille ihmisille, aina ’kaikkien aikojen parhaasta pelistä’ ’suunnattomaan pettymykseen’ asti on miltei käsittämätöntä”, pelin tuottaja Ragnar Törnquist pohti. Niinpä tiimi yrittää suorittaa tehtäväänsä luottamalla projektin alussa päättämiinsä periaatteisiin.

”Järjestämme strategisia tapaamisia, joissa managerit ja tuottajat istuvat puhumaan pelin tulevaisuudesta niin pelaajien toiveiden kuin tiimin omien ideoiden perusteella. Sitten pohdimme, miten ideamme sopivat pelin visioon ja alkuperäiseen suunnitelmaan. Kaikki mikä ei ole yhteensopivaa niiden kanssa heitetään roskikseen. Eivät nekään asiat — kuten vaikka pelaajien omat talot — ole mahdottomia, mutta meidän täytyy pysyä uskollisena sille pelille, jota monet nytkin pelaavat ja josta he nauttivat, emmekä halua lähteä ylireagoimaan.”

Tiimi itse luottaa vielä tulevaan ja uskoo, että The Secret Worldista saadaan kannattava peli. Heidän mukaansa MMO ei tarvitse World of Warcraftin talouslukuja voidakseen toimia, mutta keskittymistä se vaatii ja lisäksi tarkkaa suunnittelua. Ei ole varaa pyörittää turhan suurta tiimiä eikä keskittyä epäoleellisiin asioihin. Niinpä juuri nyt ohjenuorana onkin tehdä pelistä mahdollisimman mukava sitä parhaillaan pelaaville ja luottaa siihen, että hyvä PR tulee tuomaan lisää maksavia asiakkaita.

Kannattaa lukea koko haastattelu, sillä asiaa on paaaaaaljon enemmänkin.

Lähde: Gamasutra

Lue myös

Analyytikot vääntävät: onko Pandaria floppi vai ei?

Kukaan ei tahdo tehdä pelejä PS Vitalle

Vierailu maailman ainoalla flipperitehtaalla

XCOM-räiskintä on muuttunut FPS:stä 3PS:ksi