Uusimmat

The Sims näyttää jälleen suuntaa – pian seksuaalisen suuntautumisen voi määritellä pelin asetuksista

19.07.2022 13:00 Muropaketin toimitus

The Sims 4:ään lisätään pian erilaiset asetukset pelihahmojen seksuaalisen suuntautumisen muokkaamiseen.

Aiemmin tänä vuonna The Sims 4 -peliin lisättiin muokattavat pronominit, jotka antoivat mahdollisuuden luoda sukupuolivähemmistöihin kuuluvia pelihahmoja. Nyt peliin ollaan Teinivuodet-laajennuksen hengessä lisäämässä myös asetukset seksuaaliselle suuntautumiselle, kuten julkaisija Electronic Artsin sivuilla kerrotaan.

Jatkossa pelaajat voivat määritellä, onko pelihahmo romanttisesti kiinnostunut miehistä ja/tai naisista, onko hän ylipäätään romanttisesti aktiivinen, ja haluaako hän harrastaa ”WooHoota” miesten, naisten vai molempien kanssa. Kuvan asetusruudusta näet alta.

Jos asetuksiin ei kajoa, pelissä ei sinänsä muutu mikään, kun EA selittää: ”Ennen seksuaalisen suuntautumisen valintaa simit – – eivät ole kiinnostuneita mistään erityisestä sukupuolesta, heidän kiinnostuksensa voi muuttua pelin aikana, ja he pelehtivät minkä tahansa sukupuolen kanssa. Tämä on edelleen uuden simin oletustila.”

Julkaisijan tiedotteessa myös todetaan, että seksuaaliseen suuntautumiseen liittyviä asetuksia ei voi ottaa pois käytöstä:

”Vaikka yritämme antaa pelaajille mahdollisuuden ottaa tai poistaa käytöstä tiettyjä peliominaisuuksia,  LGBTQIA+-identiteetit ovat elämän tosiasia, eikä niitä siksi voi ottaa käyttöön tai poista käytöstä.”

Uudet asetukset saapuvat peliin myöhemmin tässä kuussa.

The Sims 4

Muropaketin uusimmat