UUSIMMAT

The Walking Dead -kehittäjät perustivat uuden studion – Netflixin Black Mirror toimii inspiraation lähteenä

11.02.2019 18:49 | Muropaketin toimitus

Telltale Gamesin romahtamisen jälkeen ainakin osa sen pelikehittäjistä on selvinnyt irtisanomisista mallikkaasti perustamalla aivan uuden pelistudion.

Telltale Gamesin konkurssi oli yllätys monille, varsinkin siellä työskenneille pelikehittäjille. Nyt neljä aiemmin Telltalella uurastanutta henkilöä ovat perustaneet oman studion, jonka on tarkoitus hiihtää kerronnallisten seikkailujen latuja pitkin.

AdHoc Studiosin teknologiajohtaja Dennis Lenart on kertonut haastattelussa, että oma studio mahdollistaa hyvien ideoiden toteuttamisen ilman, että kymmenien henkilöiden pitää näyttää niille vihreää valoa.

Studion taiteellinen johtaja Pierre Shorette puolestaan toteaa, että viihteen kuluttamisessa on aistittavissa tietty muutos, jota kuvaa esimerkiksi Netflixin tuottama Black Mirror -elokuva Bandersnatch. Siinä hämärtyvät niin elokuvien, sarjojen kuin pelienkin rajat. Shorette haluaa studionsa ryhtyvän hyödyntämään näitä uusia tuulia, sillä heillä on nyt todellinen mahdollisuus olla uuden median varhaisia innovaattoreita.

Tästä huolimatta AdHoc ei näe yleisöään katsojina, vaan pelaajina. Studio ei ole vielä paljastanut tarkempia suunnitelmiaan, mutta luvassa lienee jotain interaktiivista pelattavaa, pohtii Comicbook-sivusto.

Muropaketin uusimmat