Uusimmat

The Witcher 2:n päivitys lisää parannuksia ja poistaa DRM:n

27.05.2011 10:00 Miikka Lehtonen

Kyllä taas pitää nostaa hattua CD Projekt Redille. Ensin pojat tekivät yhden modernin roolipelaamisen parhaista peleistä — hups, spoilasin juuri myöhemmin tänään julkaistavan arvosteluni — ja nyt he vielä parantelevat sitä tavoilla, jotka saavat pelaajat hurraamaan. DRM lähti, parannuksia tuli, framerate lisääntyi.

Puolalaisen CD Projekt Redin The Witcher 2 julkaistiin viime viikolla jo tavallaan muutenkin DRM-vapaana, sillä firman oman GOG.com -verkkopalvelun kautta myytynä se ei sisältänyt minkäänlaisia kopiosuojauksia. Tästä huolimatta peli myi jo ennakkoon todella hyvin ja on tiettävästi jatkanut hyviä myyntejäänkin sittenkin, päätyen useiden maiden myyntilistojen kärkeen.

Perinteisten pelikauppojen kautta myydyt Witcherit sisälsivät kuitenkin DRM:ää. Käytän mennyttä aikamuotoa, sillä eivät sisällä enää: CD Projektin pojat huomasivat, että DRM sotki jotenkin pelin koodia ja laski pelin FPS:ää jopa 30%. Täten DRM poistettiin viime yönä julkaistun päivityksen avulla kaikista pelin kopioista.

Muitakin uusia ominaisuuksia löytyy. Peli on vakaampi, näppäimistöä ja hiirtä voi tuunata vapaammin ja lisäksi latauksellaan ongelmia aiheuttanut Troll Trouble -DLC tulee nyt vakiona päivityksen mukana.

”Meidän tavoitteenamme on tehdä faneistamme ja asiakkaistamme tyytyväisiä ja palkita heitä peliemme ostamisesta. DRM ei kuulu tähän filosofiaan, sillä se voi aiheuttaa ongelmia pelin laillisesti hankkineille”, kehityspäällikkö Adam Badowski selitti. Moisen sijaan CD Projekt Red on tajunnut sen, mitä minäkin olen paasannut jo vuosien ajan: palkitkaa ostajia sen sijaan, että yrittäisitte rankaista warettajia.

”Lähtökohtanamme piratismin kumoamisessa on tarjota ylivertaista vastinetta rahalle laillisen version hankkineille. Täten sen piti olla kaikilta puolilta wareversiota parempi: ongelmattomampi asentaa ja käyttää, täysin tuettu ja sisältää ylimääräistä sisältöä ja palveluita. Joten ajattelimme, että DRM:n pitäminen pelissä lähinnä haittaisi laillisia asiakkaitamme.”

Ja ostaminen todella kannattaa, sillä hankkipa pelin digitaalisesti tai lähimmästä pelikaupasta, paketissa tulee mukana soundtrackia, bonus-DVD:tä, karttaa ja paperista taiteltavia Witcher-hahmoja. Lopullinen arvostelu ilmestyy tänään, jolloin saatte kuulla tarkalleen, mitä pidin pelistä.

Lähde: Eurogamer

Lisää aiheesta

Witcher 2 – witchy enough?

Noituri tekee paluun: The Witcher 2 jatkaa brutaalia tarinaa

The Witcher 2:n warettajia odottaa kamala kohtalo

E3dome: kuvissa The Witcher 2: Assassins of Kings

Muropaketin uusimmat