The Witcher 2:n warettajia odottaa kamala kohtalo

23.11.2010 16:12 | Miikka Lehtonen | 256

Piratismi on pelimaailman ilmiö, josta emme ole pääsemässä eroon, vaikka urhaisimme vuohia itselleen paholaiselle. Se ei toki silti estä pelifirmoja yrittämästä, vaikka keinot ovatkin välillä aika raflaavia. Puolalainen CD Projekt on ottamassa kovat keinot käyttöön valmistautuessaan The Witcher 2:n julkaisuun.

Periaatteessahan laki antaa jo nyt piraateille kovat seuraukset teoistaan, mutta käytännössä kiinnijäämisen riski on niin olematon, että harva lotkauttaa korvaansa koko asialle. CD Projekt on tullut samaan tulokseen ja laskenut, että joskus pitää käyttää rahaa voidakseen tienata. Niinpä firma onkin tehnyt diilejä eri puolilla Eurooppaa sijaitsevien lakifirmojen kanssa.

Jos joku erehtyy warettelemaan The Witcher 2:n, olkoon tietoinen potentiaalisista seurauksista. Marcin Iwiński, CD Projektin perustaja, kertoo, että keinot tulevat olemaan kovat.

”Emme toki ole iloisia siitä, että ihmiset warettavat pelejäme, joten olemme tehneet diilejä lakifirmojen ja torrent-vakoilijoiden kanssa. Useissa eurooppalaisissa maissa pelejämme warettavat voivat varautua siihen, että he saavat asianajajiltamme kirjeen. Kirjeessä sanotaan, että ’hei, maksa sakko tai raastuvassa nähdään’. Olemme tietenkin reiluja, mutta jos päätät olla hankkimatta peliämme laillisesti, voit saada meiltä postia.”

Iwiński toteaa, että kaikki ovat varmasti kuulleet jenkkimenosta, jossa julkaisijat vainoavat ihmiset vaikka perikatoon asti ja toteaa, että ihan niin pitkälle he eivät ole menossa. Hän toteaa kuitenkin, että he eivät ole enää valmiita vain katsomaan vierestä kun firman jatkon kannalta elintärkeää peliä waretetaan satoja tuhansia tai miljoonia kertoja, kuten alkuperäiselle pelille kävi.

Lähde: Eurogamer

Lisää aiheesta

Tältä näyttää The Witcher 2: Assassin of Kings!

Noituri tekee paluun: The Witcher 2 jatkaa brutaalia tarinaa

Tuore The Witcher 2 -video tarjoaa pelikuvaa ja tietenkin tissejä

Lue myös

Pahan jedin palatessa ewokit saavat ansionsa mukaan

Perjantaikevennys: Alaston nainen Kinectin eteen, sitten…

Logitech G35 -pelikuulokkeet tarjoavat toimivaa surroundia

Piraatit: pelottaako uhkailu?

Katso tilanne vastaamatta

Keskustelu

@30 Kuka hitto menee pelikauppohin? Pelit saa niin paljon halvemmalla kun tilaa Ahvenanmaan kautta.

@31 Turhaa yleistämistä. Mutta lapsellinenhan tuo 14 on.

Ja en todellakaan usko että tästä mitään hyötyä olisi.

@14.
Lapsellista. Ei voi muuta sanoa. No, niinhän piraatit aina ovat.

@26 ja 27 Ai helpompaa raahautua pelikauppaan asti, maksaa 60e, plärätä DVD-levyjen kanssa, ym paskaa, kuin vain painaa piratebayssa torrent linkkiä? =)

@27 aika väsynyttä tommonen valittaminen. Miten jotkut jaksaa…

Aika väsynyttä tommonen warettaminen. Miten jotkut jaksaa…

Eipä sitä jaksa torrentien kanssa enää kikkailla, helpompaa vain ostaa joku peli silloin tällöin ja pelailla sitä ilman sen kummempii huolia.

eipä nuo uhkailut tähänkää asti mitää estäny ;)
itsehän alkuperäse wareti testattavaks, ja kaupast seuraaval viikol hain aitona, iha vaa se takii et hyvä peli (ilma mitää kälystä purkkaviritys-DRM:ää pilaamas itse peliä).

saisi useimmat muista pelijulkasijoista ottaa mallia DRM vapaasta julkasusta, niist ku o vaa haittaa aido peli omistajalle siinä ku ware versio toimii ilma ongelmia :)
((ubisofti to failas viimeks ku koitti tosi…melki se takii varmaa et väki jo kerenny tottuu warettaa kaikki se talo julkasut:D, mut ei se viimesinkää drm viritys tosi niille mitää pr plussaa tuonu))

@ 14.
Eli peliyhtiöllä ei ole oikeutta puolustaa omaisuuttaan? Olet hyvä esimerkki täydellisestä idiootista, jolta pitäisi ottaa pois oikeus pelaamiseen koko loppuelämäksi.

@ 14.
Yhtiöllä ei siis ole mielestäsi oikeutta puolustaa omaisuuttaan? Olet hyvä esimerkki täydellisestä idiootista.

@ 14.
Yhtiöllä ei ole oikeutta puolustaa omaisuuttaan? Olet hyvä esimerkki täydellisestä idiootista.

Toimittajalla hieman sarkasmin sävyinen kynä ollut kädessä tänään…

Eipä tästä pelottelusta tosiaan kannata säikähtää.

Itsehän tilaan pelin jostain fyysisessä muodossa halvalla. Luultavasti vk.comin Åland-shopista tai jostain vastaavasta. GOG:n tarjous on ihan kiva, mutta fyysinen versio on käytännöllisempi. Esim. pelin mukana tuleva Game Guide on paaaljon parempi paperiversiona kuin diginä.

Toivotaan nyt vain että tämä ei ole niin buginen mitä se aiempi witcher oli ennen sitä jumalallista pätsiä.

@5 Lukaiseppa tämä: http://www.piraattipuolue.fi/ajankohtaista/lehdistoetiedotteet/577-vihreaet-petti-nettikansan-varoituskirjelaki-johtamassa-satoihin-tuhansiin-yhteydenottoihin

Ja vaikka itse olenkin tavallisesti ensimmäisenä nousemassa barrikaadeille tälläisestä uhkailusta niin tässä tapauksessa itseäni ei kiinnosta. Scenegroupitkin jättävät oletettavasti pelin suosiolla väliin koska jos ei ole kräkättävää, ei ole kilpailua.

Näin itseasiassa taisi käydä ykkösenkin osalta. Pelin taisi lopulta pistää pihalle skidrow, joka oli silloin pikkutekijä eikä sen jälkeen nauttinut mistään erityisestä arvostuksesta scenegrouppien silmissä.

Ja koska CD Projekt ei ole tähän asti tuottanut pettymystä, eikä ole sisaryhtiö GOG.com myöskään, niin harvinaisesti olen jo ennakkotilannut pelin collectors editionin amazon.co.uk:sta. Hintaa toki tulee mutta ei haittaa, koska kerrankin pelin mukana tulee reilusti sälää. Tulee ihan vanhat hyvät ajat mieleen :)

Tästä tulee maailmanhistorian eniten waretettu peli. Pitänee asentaa torrenttisofta oikein tuota varten, vaikka en ole ihan varma haluanko peliä pelatakaan. Tuollaisten uhkausten jälkeen en ainakaan peliä osta, vaikka ensimmäinen osa olikin ihan kelpo peli.

Näytä kaikki kommentit

Pelkkää pelotteluahan tuo on. Ei yksittäiselle warettajalle mitään sakkoja anneta tääl euroopassa. Ja itse ainakin teen rikosilmoituksen jos joku urpo tulee vainoamaan waretuksen takia.

Toisaalta minulla on tapana ostaa pelit joista pidän todella paljon ja ostin ensimmäisen witcherin nii todennäköisesti ostan myös tän kakkos osan.

Mutta eivät sentään DRM:ää laittaneet tähän (gog versio). Sieltä onkin preorderi jo vetämässä… Varmaan hyvin nopeasti tulee kyllä julkaisusta torrusivuille, ellei jo ennen. Mutta mielellään mainiota peliä tukee.

Mutta eivät sentään DRM:ää laittaneet tähän (gog versio). Sieltä onkin preorderi jo vetämässä… Varmaan hyvin nopeasti tulee kyllä julkaisusta torrusivuille, ellei jo ennen. Mutta mielellään mainiota peliä tukee.

Noniin, ei muutakuin seedpoksit tilaukseen ja witcherit shareen! :)
(tämä oli vitsi, ja tulen oikeudessakin vetoamaan siihen!)

Joopa joo, tuskin on totta ja jos on, niin ei tod. ole Suomessa.

Ja millähän erikoisoikeudella meinasivat suomessa saada kyseisten warettajien yhteystiedot? Kun ei nuita operaattorit luovuta kenellekään muulle niin kuinka tämä olisi erikoistapaus.

Sanokaa minun sanoneen että ei tulla näkemään suomessa näitä oikeustoimia!

Ja millähän erikoisoikeudella meinasivat suomessa saada kyseisten warettajien yhteystiedot? Kun ei nuita operaattorit luovuta kenellekään muulle niin kuinka tämä olisi erikoistapaus.

Sanokaa minun sanoneen että ei tulla näkemään suomessa näitä oikeustoimia!

Toivotaan että saavat jotakin tällä tavalla aikaan.. Niin mainio peli(sarja) kyseessä että on todellakin rikos jos sen netistä warettaa..

Uskotaan kun nähdään ensimmäinen keissi iltalehdissä jossa Ville 13v on viety raastupaan Witcherin warettamisen takia.

Muropaketin uusimmat