UUSIMMAT

THQ: sadat velkoja perivät satojen miljoonien saataviaan

28.04.2013 18:00 | Miikka Lehtonen

Kun THQ:n konkurssipesän rippeet oli huutokaupattu, moni kuvitteli jo, että pelitalo vihdoin katoaisi otsikoista. Siitä ei ole kuitenkaan pelkoa, sillä nyt alkaa se arkisempi aherrus: velkojen järjestely. Ja niitähän riittää.

Polygon on ynnäillyt joulun kynnyksellä konkurssiin menneen THQ:n velkoja ja velkojia, joita molempia riittää ihan kiitettävästi. Sadat halukkaat yrittävät saada THQ:n jäämistöstä irti satojen miljoonien edestä velkojaan. Käsi ojossa on niin todella pieniä tahoja, kuten teksasilainen oikeusfirma, joka haluaa THQ:lta kolme taalaa, kun vähän suurempiakin. Jälkimmäisiin kuuluvat muun muassa Microsoft, UFC ja Double Fine, jotka kaikki haluavat joko maksamatta jääneitä lisenssirahojaan tai Double Finen tapauksessa myös maksamatta jääneitä pelimyyntejä.

Velkojien joukossa ovat myös THQ:n ruoria ennen sen kaatumista pyörittäneet Jason Rubin ja Jason Kay, jotka molemmat kaipaavat paria miljoonaa taalaa. Luvut sisältävät maksamatta jääneitä palkkoja ja irtisanomisrahoja, mutta myös korvauksia laittomasta sopimuksenpurusta.

Ottajia ja otettavaa siis riittäisi, mutta annettavaa ei ehkä niinkään paljon. Onkin erittäin kiinnostava seurata tilanteen kehittymistä ja sitä, miten asiaa hoitavat asianajajat lopulta potin jakavat.

Lähde: Polygon

Lisää aiheesta

THQ:n jämäpelit, kuten Darksiders ja Red Faction, kiinnostavat

THQ:n osaset löysivät ostajansa ja loppu on lähellä

THQ vararikkoon ja kaikki omaisuus myyntiin

Muropaketin uusimmat