THQ:n Humble Bundle osoittautui menestykseksi

17.12.2012 11:00 | Juho Anttila

Valtavien ongelmien kanssa painivan THQ:n taivas on ollut tänä vuonna tummien pilvien täyttämä. Aivan viime aikoina synkkien pilvien välistä on kuitenkin näkynyt myös valoa. Ensin firma sai lisäaikaa velkajärjestelyn puolesta ja nyt THQ:n huippupeleistä kasattu Humble Bundle -paketti on osoittautunut valtavaksi menestykseksi.

Humble Bundleissahan on yleensä tavattu myydä lähinnä indiepelejä. THQ kuitenkin räväytti pakkaamalla samaan pakettiin loistavan Company of Heroesin, Metro 2033:n, Red Faction Armageddonin ja Darksidersin. Lisäksi yli keskiarvon verran peleistä pulittaneet saivat Dawn of Warin, Titan Questin ja Saints Row: The Thirdin.

Paketti kelpasikin lähes 900 000:lle pelaajalle ja rahaa siirtyi yli 5 miljoonan dollarin verran. THQ:n taloudellista tilannetta menestyspaketti ei suoranaisesti auta, sillä velkaa on yli 50 miljoonaa dollaria ja yritys tekee tappiota joka kuukausi. Sen sijaan Humble Bundlen menestyksellä lienee selviä välillisiä positiivisia vaikutuksia firman tilanteeseen.

Nokkelimmat huomasivat, että lähes koko paketin sisältö koostui peleistä, joihin on joko juuri tullut tai on tulossa jatko-osa. Pikkurahalla pelin ostanut ja siihen ihastunut innostuu todennäköisemmin myös jatko-osasta. Näin Humble Bundlen menestys kertautunee THQ:n uusien pelien myynneissä.

Myös markkinat noteerasivat pelipaketin menestyksen, sillä THQ:n osakkeen arvo on noussut lähes 30 prosenttia ajasta ennen Humble Bundle -paketin julkistamista. Osakekurssilla puolestaan on suuri merkitys THQ:n tulevien rahoitusmahdollisuuksien suhteen. Toivotaan, että kuilun partaalla käyneen THQ:n toipuminen sujuu suunnitelmien mukaisesti. Taivaanrannassa siintää nimittäin useampikin sangen kiinnostava THQ-pelijulkaisu.

Lähde: Edge

Lisää aiheesta

Päivän THQ-sähellys: tatuointi vei firman oikeuden eteen

Nyt tuli kaikkien aikojen Humble Bundle!

Velkajärjestely antaa toivoa THQ:lle