UUSIMMAT

Thrustmaster HOTAS Warthog on melkoinen järkäle – testi alkaa (päivitetty)

05.06.2013 18:55 | Jukka O. Kauppinen

Päivitys: video laitettu Youtubeen uudestaan, nyt näyttäisi toimivan paremmin.

Thrustmaster tunnetaan sekä erinomaisista, järeän luokan peliohjaimistaan että käpyisistä halpisromuistaan. Firman tuotteet ovat tulossa Suomenkin markkinoille taas astetta näkyvämmin, minkä johdosta Domekin otti testipenkkiin firman kaikkein megalomaanisimman ja hurjimman peliohjaimen. Nimittäin superraskaan sarjan lentosimufanaatikoille tarkoitetun Thrustmaster HOTAS Warthog –ohjaimen.

Näin massiivista kaasukahva+sauva -vekotinta ei testata ihan yhdessä illassa, joten ensi alkuun perinteinen unboksausvideo, jossa allekirjoittanut vähän zoomailee vermettä ja ihmettelee sen olemusta.

Jos omistat Warthog-ohjaimen joko kaasu+kahva-pakettina tai pelkän tikun muodossa, kerro toki kokemuksistasi ja mielipiteistäsi alla kommenteissa tai foorumilla.

 

Huom: video upittu uudestaan.

Lisää upeita pelivideoita (e)Domen videokanavalta osoitteesta https://www.youtube.com/user/wwweDomenet

Lisää aiheesta

Thrustmaster julkaisi A-10C-joystickin simumiehille

Forza 4 saa virallisen Ferrari-ratin

Thrustmaster HOTAS

Tässä ilotikussa on munaa!

Keskustelu

Nyt ei enää kuukausikaan riitä. Tuleeko sitä jatkojuttua koskaan?

CH:n sauvat / Warthog sopivat erilaiseen lentotyyliin ja erilaisille simuille.

Ja vaativat hyvin erilaiset asennukset, se on tässä jo havaittu. Warthog on asennettava semipysyvästi ja vaatii tuunatumman peliympäristön. Mutta kyllähän siinä kaasukahva painaa enemmän kuin koko CH:n sauva/kaasu/polkimet yhteensä :)

tv,
jok

@6 No on, täytyy käyttää voimaa ihan tosissaan. Täysi vastakohta CH Fighterstickille, joka kuten toteat liikkuu mekein itsestään (hyvä tikku sekin).

Nappien vasteiden väitetään olevan realistiset, joten tarkoitettu lennettäväksi hanskat kädessä, polvien välissä. Melkein uskon.

Kaasun tuntuma on erityisen tyydyttävä. Ja toisin kuin CH:n laitteet, Warthog on käytännössä kohinaton. Todisteena jälkimmäisestä, olen mapannut FoV-säädön kaasun liuku-kytkimeen, ilman mitään ongelmia. CH:n kahvalla vastaavasta seuraisi järkyttävä ruudun nykiminen.

@4
Eli tarkoitat sitä että tikussa heti jonkisenlainen vaste? Itsellä CH Combatstick/Throttle/pedals ja tikussa aina ärsyttänyt se keveys, tuntuu että käsi kipeytyy siitä kun joutuu jännittää käsivartta jotta pystyy niin kevyttä vastetta kontrolloimaan.

Video upittu tuubiin uudestaan, nyt näyttäisi kuva pyörivän pidempäänkin.

tv,
jok

Lennelty vuosi kahvalla+kaasulla. Ylellisyystuote, mutta olen siihen hyvin tyytyväinen–hintansa arvoinen, minulle. CH productsiin ei ole paluuta.

Warthog on suuri ja raskas, ja vaste hyvin tiukka. Ergonomian puolesta tikku pitäisi oikeastaan saada sijoitettua jalkojen väliin tai reiden viereen. Käytännön syistä olen joutunut pitämään tikkua pöydällä. Se vie paljon tilaa. Asento pitää sovittaa huolella, tai käsi kipeytyy pitemmissä sessioissa.

Aivan keskiasennon ympärillä tikussa tuntuu hienoista kitkaa, ja kaasun minitikulla on taipumus juuttua (eli joutuu aktiivisesti palauttamaan keskelle). Muuta negatiivista en keksi yrittämälläkään.

En tiedä johtuuko oman koneen sekoilusta vai upatusta videosta, mutta alun jälkeen video leikkaa kiinni ja pelkästään ääni kuuluu. Tilanne ei muuttunut vaikka avasin videon erikseen youtubeen.

Muropaketin uusimmat