Thrustmaster teki PC- ja PS3-lentäjille käteensopivan sauvan

29.01.2014 10:00 | Jukka O. Kauppinen

JOK kävi taas vaihteeksi lentelemässä, mutta tällä kertaa vähän erilaisilla meiningeillä. Äijä näet väänsi lentopelejä kahdella aivan erilaisella pelialustalla mutta samalla ohjaimella. Mitäs kummaa Thrustmaster nyt olikaan saanut aikaan?

Kaiken kaikkiaan ohjaimessa on siis 10 näppäintä, 8-suuntainen hattu sekä keinu- ja kääntökahvaperäsin, kaasukahvan ja ohjaussauvan lisäksi. Varsin kelpo varustelu perusohjaimelle.

Hienoiseksi yllätyksekseni ohjain oli käytettäessä myös suhteellisen toimiva ja miellyttävä. Vaikka ohjain vähän heppoiselta tuntuukin ja pinnoitus on liukasta ja halvanoloista muovia, on muotoilu esimerkillistä. Syystäkin, onhan Thrustmaster yksi pisimpään joystickien maailmassa toimineista yrityksistä. Päälle kahdessakymmenessä vuodessa ranskalaisetkin ovat oppineet, että millaisista muodoista ihmiskäsi tykkää. Namiskat on aseteltu fiksuille ja loogisille paikoille, ja kahvan kokokin tuntuu sellaiselta, että sekä iso koura että pienempi käsi löytävät vaivattomasti asemapaikkansa. Edes sauvan muoviosien liitokset eivät hankaa.

Suurempi yllätys oli ohjaimen liikeratojen pehmeys ja toimivuus. Moni halpistikku kärsii liikkuessaan töksähtelystä ja kulmikkuudesta, joka tekee ohjaamisesta tuskallista tietyillä alueilla. Hotas X:n sauva liikkuu koko alueellaan pehmeästi. Lisäksi sauvan liikkeiden jäykkyyttä voi säätää jonkin verran tikun pohjassa olevalla säätöruuvilla. Kiitosta voi antaa myös kaasukahvalle. Sen liikkuminen on ainakin uutena juuri sopivan jäykkää niin, että liikkeessä on hieman tasaista vastusta. Työntäminen tai vetäminen ei vaadi voimaa, eikä kahva lonksahtele pois määritellystä asemastaan. Lisäksi kahvan liikeradassa on mukava pykällys puolivälissä, jonka ansiosta ohjaaja tuntee missä kohtaa kahva on.

Lue koko artikkeli:  Thrustmaster T-Flight Hotas X – sama lentotikku PC- ja PS3-lentopeleihin?

Lisää aiheesta

Asus ROG Vulcan Pro –  hiljaisuutta, mutta millä hinnalla?

Käsikonsolien lyhyt historia: 1977-1999

Mikrokonsolit tulevat: mitä on luvattu, mitä saatu?

Sound Blaster EVO Zx: turhan tyyriit mobiililuurit

Muropaketin uusimmat