Tibia täytti 20 vuotta: Yksi maailman vanhimmista MMO-peleistä elää ja voi hyvin

11.01.2017 16:00 | Muropaketin toimitus | 1179

Massiiviroolipeli Tibia täytti tammikuun alussa 20 vuotta. Suositulla MMO-pelillä on yhä 100 000 päivittäistä pelaajaa.

CipSoftin kehittämästä MMO-peli Tibiasta ei ole viime vuosina paljon pelimediassa puhuttu, mutta se ei tarkoita, että peli olisi kuollut ja kuopattu. Yksi maailman vanhimmista massiiviroolipeleistä saavutti juuri 20 vuoden kypsän iän aktiivisen pelaajakunnan tukemana.

CipSoftin julkaiseman tiedotteen mukaan Tibialla on yhä noin 100 000 päivittäistä pelaajaa. Kaikkiaan peliin on rekisteröitynyt 30 miljoonaa pelaajaa yli 200 valtiosta ympäri maailmaa.

CipSoft-johtaja ja perustaja Ulrich Schlott kutsuu Tibiaa ”ainutlaatuiseksi menestystarinaksi”. Hänen kollegansa ja kanssaperustajansa Stephan Vogler kommentoi:

– Olen iloinen ja kiitollinen, että meidän opiskelijaprojektimme on kasvanut tällaiseksi MMO-hitiksi, jota tukee omistautunut tiimi, sekä etenkin mahtava pelaajakuntamme. Vielä 20 vuoden jälkeenkin meillä riittää ideoita Tibialle – olen varma, että peli jaksaa houkutella pelaajia vielä vuosia.

Alta näet pelin 20-vuotisjuhlavideon, sekä kiinnostavan infografiikan MMO:n pitkästä historiasta. Tibian maailmaan voi sukeltaa ilmaiseksi pelin virallisella sivustolla.

MMO
Kaikki jutut aiheesta